Logo NVSM met op de achtergrond foto's van leden in actie

‘Covidbonus’ voor Siemens-personeel – uitgezonderd senior managers

13-11-2020

Geld

Siemens trekt 200 miljoen euro uit om iedereen – uitgezonderd senior managers – een covidbonus uit te keren. De bonus kan per werknemer oplopen tot 1000 euro.

Het specifieke bedrag zal voor elk land afzonderlijk worden aangepast op basis van de onafhankelijke Purchasing Power Parity Index van de Wereldbank. Waar mogelijk moet de bonus voor het einde van het jaar 2020 aan alle in aanmerking komende werknemers worden uitbetaald.

In een persverklaring stelt het bedrijf dat ‘deze beslissing ... een eerbetoon [is] aan de buitengewone prestaties van het personeel tijdens de pandemie, die Siemens tot nu toe uitstekend heeft aangepakt - mede dankzij zijn medewerkers. Het bedrijf doet deze betaling ook om zijn rol als verantwoordelijke werkgever in deze speciale tijden waar te maken.'

"De maanden die achter ons liggen, vormden ook voor ons bedrijf een enorme uitdaging. En samen hebben we het relatief goed onder de knie. Met deze eenmalige speciale betaling onderstreept de Raad van Bestuur zijn waardering voor de buitengewone prestaties en toewijding van onze collega's onder de moeilijkste omstandigheden", aldus Joe Kaeser, president en ceo van Siemens AG. "We willen onze oprechte dankbaarheid uitspreken aan de medewerkers die nu nog steeds onvermoeibaar een stap verder gaan en helpen om Siemens op een succesvol traject te houden.

Bron: aandrijven & besturen