Informatieve OWNH-bijeenkomst bij Dräger

Aansluitend aan de ALV op 21 mei jl. werden de NVSM-leden door Dräger Marine & Offshore op een open wijze geïnformeerd over het ontstaan en de ontwikkeling van dit bedrijf. De geschiedenis van Dräger gaat terug naar 1889 toen Johann Heinrich Dräger een reduceerventiel uitvond en ontwikkelde.  

Ton Mensch, director Service & Support bij Toshiba Tec Netherlands doet verslag: “Voor mij als buitenstaander, maar ik denk ook voor de overige aanwezigen, was het echt een eyeopener om te horen en te zien wat er zich in de haven en offshore op de specifieke markt van Dräger allemaal afspeelt. Niet alleen de mooie presentatie en het heldere verhaal, maar ook de algehele indruk die we konden opdoen tijdens de tour door het bedrijf verraste mij. Er waren zoveel nieuwe weetjes over bedrijven in deze sector.

Het voorhanden hebben van oplossingen voor alle producten op schepen en boorplatforms die betrekking hebben op fire protection en veiligheid is een klus die nauwelijks te overzien is. Zeker in het licht van de korte doorlooptijd waar Dräger Marine & Offshore met regelmaat mee te maken krijgt.

Het  keurige, moderne pand, en  de medewerkers die tijdens ons bezoek aanwezig waren, lieten niets zien van de hectiek die er in dit bedrijf met regelmaat moet heersen. Voorbereiding, strakke procedures en voorschriften maken het mogelijk de klanten op hun wensen te bedienen.”

Dräger Marine & Offshore levert, reviseert, keurt en voorziet producten van een nieuw certificaat. Het gaat dan onder meer om brandblussers, zuurstofflessen, gasmaskers, allerlei soorten sensoren, zwemvesten en complete overlevingspakken. Dräger is steeds op zoek naar betere oplossingen, zoals ruilsystemen voor zuurstofflessen en het vacuüm verpakken voor een betere opslag.

Mensch: “De trots waarmee gesproken wordt over de talloze mogelijkheden en methodieken waarop Dräger Marine & Offshore zijn klanten steeds weer tracht te ontzorgen, en ook de manier waarop mensen en middelen worden ingezet voor dit doel spreken tot de verbeelding. Voor mij een goed bestede middag om inzicht te krijgen in hoe het werkt in een heel andere sector en dat te vertalen naar verbeteringen en veranderingen binnen de eigen organisatie.”