NVSM Innovatie Award

Velen keken ernaar uit, maar de vier genomineerde bedrijven in het bijzonder: de NVSM Innovatie Award 2015. De prijs wordt sinds drie jaar jaarlijks uitgereikt tijdens het NVSM-congres aan het bedrijf dat het meest innovatie idee heeft ontwikkeld en gerealiseerd. Het publiek koos de uiteindelijke winnaar.

The Maintenance Company was de eerste genomineerde. Het bedrijf levert ‘The Handyman services’. Deze servicetechnicus voert facilitaire, bouwkundige en technische werkzaamheden uit.

DHL heeft een ‘vision pick’-oplossing geïmplementeerd in het 3D-gebied waar kleine goederen worden verzameld. Vision picking ondersteunt het pickproces door relevante informatie te tonen (in tekst) of te visualiseren aan de picker door middel van een interactieve bril, terwijl met die bril ook de barcodes gescand kunnen worden.

Seris Group heeft samen met Magnus Google Glass ingezet voor alarmopvolging  en het uitvoeren van controlerondes. Google Glass vervangt in de nieuwe situatie de smartphone als het gaat om incidentmeldingen, The pipe en de papieren rapportage. Alle objectinformatie en objectinstructies zijn via de Google Glass beschikbaar.

RISQ Robotics ontwikkelde de ‘The Safe Way of Inspections in Hazardous Environments’, een robot die inspecties uitvoert waardoor kranen en/of steigers niet direct ingezet hoeven te worden zodat inspecteurs minder risico lopen. De down-time van het object wordt beperkt tot een absoluut minimum en de inspectiekosten worden gereduceerd met 30 procent.

Winnaar

Etteplan | Tedopres en Vanderlande Industries B.V. gingen de winnaar van de Award 2015 voor. Het publiek koos dit jaar voor RISQ Robotics. Manager sales & marketing Kees van der Linden is trots op de prijs. De wireless robot die zijn bedrijf ontwikkelde is nog zeer jong. Het idee ontstond weliswaar twee jaar geleden al, maar werd pas in september vorig jaar verder uitgewerkt. “Zelf vinden we het natuurlijk een prachtvinding, maar als anderen dit ook vinden, is dat een grote opsteker. Je weet dat je goed bezig bent,” zegt de nog glunderende Kees van der Linden. De verdiende award krijgt een mooi plaatsje bij RISQ Robotics, beloofde hij.

Foto's van de uitreiking van de Award vindt u in de fotogalerij; zie ook het laatste deel van de filmimpressie van het congres voor beelden.