Je auto laden aan de lantarenpaal

In Westminster (Londen) is onlangs de 'Electric Avenue' ingericht met 24 laad-lanterenpalen.

Elektrische auto’s maken een duidelijke opmars, maar het laden is nog niet overal eenvoudig – en zeker niet altijd fraai. Siemens heeft nu een manier ontwikkeld om bestaande lantarenpalen uit te breiden met een laadfunctie. Goed voor het straatbeeld, snel en efficiënt.

"Opladen met lantaarnpaal biedt mensen zonder opritten een zeer handige, goedkope, hernieuwbare, energiezuinige manier om hun elektrische auto op te laden", zegt Daniel Bentham, Managing Director van ubitricity UK. "Onze technologie is ontworpen om de installatie- en onderhoudskosten laag te houden, wat zich vertaalt in lage kosten op lange termijn voor bestuurders en gemeentes van elektrische voertuigen."

Hoe de elektriciteitsmeting werkt? Siemens' project manager Gareth Marshall: "Ubitricity werkt samen met gedistribueerde netwerkexploitanten (DNO's) die een concept hebben voor mobiel meten op afstand. Daarmee kunnen ze het complete oplaadgedrag over de verschillende laadpunten bundelen, en het netto gebruik afzetten tegen de bruto lantaarnpaalvraag."

De gebruiker ontgrendelt zijn laadaccount door een QR-code te scannen.

Bron: engineersonline.nl