Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers

Als het gaat om eindejaarsgeschenken is het kerstpakket de grote favoriet onder mensen in loondienst. Bijna alle werkenden (87%) willen aan het einde van het jaar een kerstpakket of kerstcadeau(bon) ontvangen en de meeste werkgevers geven daar ook gehoor aan (82%).

Aan het einde van het jaar organiseren werkgevers vaak iets extra’s voor hun werknemers, zoals een sinterklaasfeest of nieuwjaarsreceptie. Tussen wat mensen graag zouden willen en wat er daadwerkelijk wordt georganiseerd vanuit de werkgever zit verschil. Bijna twee derde (62%) van de werkenden zou graag een kerstgratificatie ontvangen, terwijl dit maar bij 38 procent van de werkenden het geval is. Dit blijkt uit de analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group uit het vierde kwartaal van 2019 onder 2.556 personen.

Sinterklaasfeest minder populair

Het organiseren van een sinterklaasfeest gebeurt vaker dan werknemers willen. Voor 45 procent van de werknemers in loondienst wordt een sinterklaasfeest georganiseerd door de werkgever, terwijl maar 37 procent dit zou willen. Het sinterklaasfeest geniet de grootste voorkeur in de leeftijdscategorie 30-50 jaar. Dit is vaak de leeftijd waarop deze groep kinderen heeft. Opvallend is wel dat werkgevers het vaker organiseren dan dat er daadwerkelijk voorkeur voor is.

Bron: PW.