Open Industry 4.0 Alliance werkt aan één open ecosysteem voor digitalisering

Zeven bedrijven in de machinebouw, industriële automatisering en software bundelen hun krachten in de ‘Open Industry 4.0 Alliance’. Doel is om samen een open ecosysteem te ontwikkelen om de digitale transformatie van industriële installaties te bevorderen.

Door zich te verenigen in Open Industry 4.0 Alliance hopen de deelnemers de eigen stand alone-oplossingen af te schaffen en zo een impuls te geven aan de digitalisering van de Europese industrie. Oprichters zijn Endress+Hauser, Beckhoff, Hilscher, ifm, KUKA, Multivac en SAP. Ook Balluff, Gebhardt, Pepperl+Fuchs, Schmidtsche Schack; Samson en WIKA tonen interesse.

Een gestandaardiseerd open ecosysteem creëren voor de exploitatie van sterk geautomatiseerde fabrieken en installaties met inbegrip van logistiek en diensten. Daar willen de deelenemers heen. "De open architectuur voldoet aan alle eisen van de procesindustrie", vertelt Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Group. "Het is gebaseerd op standaarden, zorgt voor transparantie in bedrijfsprocessen en garandeert de integriteit van systemen, waardoor fabrieken gebruik kunnen maken van het potentieel van Industrie 4.0."

Bron: aandrijven & besturen