BNR Techniektour: radio over techniek

Thomas Schuurman, hier over schaatsen

Donderdag 10 januari start BNR Nieuwsradio met een nieuw programma: De BNR Techniektour. In de wekelijkse uitzending wordt duidelijk welke impact techniek heeft op onze samenleving en hoe techniek bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen. De BNR Techniektour is iedere donderdag te beluisteren van 19.00 tot 19.30 uur op BNR Nieuwsradio.

Elke aflevering gaat Thomas Schuurman in een reportage op zoek naar de technische uitdagingen en hoogstandjes. De BNR Techniektour wordt mede mogelijk gemaakt door Uneto-VNI/Techniek Nederland.

De eerste aflevering gaat over het Nederlandse rioolsysteem. Presentator Thomas Schuurman: "Als gevolg van de klimaatverandering komen er steeds zwaardere regenbuien. Welke techniek is nodig om te voorkomen dat onze straten straks blank staan?"

Andere afleveringen gaan over smart buildings, slimme netwerken en het voorkomen van blikseminslag bij festivals. Een panel van experts schuift aan om mee te praten over actuele kwesties die raakvlakken hebben met techniek.

De BNR Techniektour is te beluisteren via BNR Nieuwsradio en als podcast via de app, BNR.nl, iTunes en Spotify.

Bron: engineersonline.nl