Cloudgebaseerde marktplaats voor industrie

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leveranciers in de maakindustrie - zoals 3D-printingbedrijven – kunnen nu specifieke componenten in hun ontwerpomgeving toevoegen en hun ecosysteem van geselecteerde dienstverleners beheren (foto: Dassault Systèmes).

Dassault Systèmes heeft een 3DExperience marktplaats gelanceerd. Dat gebeurde tijdens de SolidWorks World 2018 in Los Angeles. Het ‘Make’ online systeem maakt een betere samenwerking mogelijk tussen industriële bedrijven en vergemakkelijkt zakendoen met industriële ondernemingen en dienstverleners.

De cloudgebaseerde marktplaats is een nieuw handelsplatform voor transacties op het gebied van digitaal ontwerp, engineering en productie, meldt AT-Aandrijftechniek. De marktplaats heeft de ambitie om de industriële wereld op dezelfde manier te transformeren als de grootste online consumentenmarktplaats dat heeft gedaan met de traditionele detailhandel, en zoals mobiliteitsaanbieders de transportsector hebben veranderd.

On-demand productie

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leveranciers in de maakindustrie – zoals 3D-printingbedrijven – kunnen nu specifieke componenten in hun ontwerpomgeving toevoegen en hun ecosysteem van geselecteerde dienstverleners en interne resources beheren. Daarnaast hebben gebruikers toegang tot on-demand productie en intelligente diensten voor het inkopen van onderdelen. Hierdoor kunnen organisaties de samenwerking en algemene innovatieprocessen stroomlijnen.

Talloze gebruikers

De 3Dexperience Marktplaats geeft aan al talloze gebruikers te hebben, waaronder ruim 50 digitale fabrikanten. Zij zetten meer dan 500 machines in en gebruiken 30 miljoen componenten van 600 leveranciers. Deze erkende experts in hun vakgebied zijn in staat om ontwerp- en fabricagespecificaties interactief toe te passen. Daarmee kunnen zij een onderdeel of product vervaardigen en risico’s en fouten in dit proces beperken.

Betalingen, valuta en facturering

De online marktplaats beheert bovendien alle aspecten die gepaard gaan met een transactie tussen koper en verkoper. Denk hierbij aan betalingen, de valuta en facturering. Ook beschikken gebruikers over een overzicht van iedere transactie, zodat zij het gehele transactieproces nauwlettend kunnen volgen.

Bron: Metaalmagazine