TI bestbetaalde technische master

De bestbetaalde technische masteropleiding is momenteel technische informatica (€ 3.630/maand), aldus de Keuzegids Masters 2017.

Deze opleiding staat op plaats twee in de lijst met bestbetaalde masteropleidingen, na tandheelkunde (€ 5.360). Op de derde plek staat de eveneens technische opleiding embedded systems (€ 3.600). En offshore engineering volgt op de vierde plek (€ 3.320). Daarmee zijn drie opleidingen in de top 5 van best verdienende wo-masters, van technische aard. In het lijstje van slechtst verdienende wo-masteropleidingen is geen enkele technische opleiding te vinden.

De door (oud-)studenten best beoordeelde technische masteropleiding is software engineering aan de Open Universiteit, gevolgd door nanowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. In dit rijtje bevindt zich geen enkele technische opleiding aan een van de tu’s. Van die tu’s (tegenwoordig zijn dat er vier) scoort Wageningen UR wederom als beste en de TU Delft het laagst.

Opleidingen met een technische component worden meer en meer teruggevonden op het interdisciplinaire vlak. Voorbeelden hiervan zijn technische geneeskunde (wat de Keuzegids indeelt bij de medische wetenschappen) en informatica (waarbij de Keuzegids duidelijk meldt dat het niet zuiver een theoretische opleiding is, maar vooral gericht op toepassing). Ook kunstmatige intelligentie, dat steeds meer toepassingen in de robotica vindt, is hiervan een voorbeeld.

Van de ‘zuivere’ technische masteropleidingen scoort nanowetenschappen aan de RUG verreweg het hoogst: met een totaalscore van 96 punten steekt deze qua waardering met kop en schouders boven de rest uit.

Bron: Technisch Weekblad