Terugblik op Masterclass 24 november

Op 24 november jl. vond de vierde Masterclass plaats bij de Rotterdam School of Management aan de Erasmus University.

Prof. Dr. Ir. Eric van Heck nam de deelnemers mee in een inspirende Masterclass over 'Leadership Challenges with Business Services and the Internet of Things (IoT)'.

Eric van Heck opende de Masterclass met een aansprekende uitspraak gebaseerd op de woorden van Johan Cruyff: 'Digital masters are not able to win from you, but you can lose from them', wat min of meer als wake-up call aan de deelnemers gebracht werd. Wie of welke onderneming is er nu vandaag de dag concreet met Big-Data en IoT bezig?

De Masterclass bood de deelnemers genoeg vragen om goed bij stil te staan en stof om over na te denken.

Eric van Heck liet deelnemers de antwoorden formuleren op de vragen:

  • What are Internet of Things and other emerging technologies?
  • How to win the data race? 
  • What Is the (business) value for you?
  • What are challenges and obstacles?
  • How to start with your firm?

Welke technologieën staan er aan onze deur te rammelen? IoT, Hybrid cloud computing, Advanced Analytics, Smart Advisors.

Door het dynamisch karakter van de Masterclass werden de deelnemers tot discussie uitgenodigd om zichzelf, hun bedrijf ten aanzien van deze technologieën te beoordelen en te kijken in welke mate ze daar mee bezig zijn.

Big-Data, hoe de data te vergaren? Door middel van sensing technology, data storage, analysing en responing. Wat is de samenhang? En vooral hoe breng je bovenstaande technologieën binnen de (bestaande) business? Wie en wat zijn nu eigenlijk de 'Digital Masters' van dit moment? De interessante vraagstelling en discussies werden onderdeel van deze Masterclass.

We kunnen terugkijken op een geslaagde en inspirerende Masterclass, waarin een goede balans was tussen docent en deelnemers, met duidelijke voorbeelden en gebracht op een inspirerende wijze.

Ferry Heijdelberger,
algemeen bestuurslid

N.B. De foto's van deze Masterclass vindt u in de Fotogalerij.