Thomas Kenbeek wint 9e SLF Afstudeerprijs

V.l.n.r. Jan Flens, Thomas Kenbeek, Jacky van der Griendt, en Bram Westerweel.

Tijdens de 20e Service Logistics Summit werd voor de negende keer de SLF Afstudeerprijs uitgereikt. Uit de ingezonden scripties waren er twee gekozen die dit jaar om de roem en de hoofdprijs van 1000 euro streden.

De genomineerden kregen de gelegenheid om over hun onderzoek en de resultaten te vertellen. Jacky van der Griendt werd tweede. De bachelorstudent Thomas Kenbeek ging er met de hoofdprijs vandoor. Titel van zijn scriptie is: Condition Based Prognosis and Diagnostics for Wind Turbines.

‘Bijzonder knap werk,’ vond de jury, ‘je zou bijna vergeten dat hij een bachelorscriptie geschreven heeft.’ Dat gaf in één zin aan wat het niveau was van Thomas’ scriptie. Thomas ontving de prijs uit handen van Bram Westerweel, jurylid en tevens winnaar van de SLF Afstudeerprijs 2015, en Jan Flens, directeur Drake & Farrell en sponsor van de prijs. Drake & Farrell stelde de prijs beschikbaar omdat het bedrijf studenten wil aanmoedigen die stappen durven zetten in hun presentatie voor publiek en omdat ze de bijdrage van jonge mensen aan het vakgebied verder willen stimuleren.  

De jury beoordeelde dit jaar zes ingezonden scripties. Naast inhoud telde ook de presentatie tijdens de pitch mee in het jurybesluit. De jury had een pittige opdracht. De ingezonden scripties zijn beoordeeld op een aantal inhoudelijke criteria zoals relevantie voor SL-vakgebied, wetenschappelijk gehalte, toepasbaarheid, bijdrage bedrijfsproces, innovatief karakter, maatschappelijk verantwoord ondernemen en schrijfstijl scriptie.