SLF Summit 2016: ‘De kunst van Service Logistiek’

Voor de 20e keer hield het Service Logistics Forum (SLF) in november 2016 haar jaarlijkse summit. Dit jaar in samenwerking met TKI Dinalog en het thema was ‘De kunst van Service Logistiek’.

Ruim 120 deelnemers van zo’n 80 verschillende bedrijven bezochten de bijeenkomst die in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek werd gehouden. De deelnemers genoten van een veelzijdig programma waarbij men veel informatieve kon vergaren.

In de ochtend vonden de fieldtrips plaats naar bedrijven als FPC Beyond Packaging, MAG45, Shapeways  en Thermo Fisher Scientific. Zij demonstreerden hun innovatieve producten en/of processen. 

Het plenaire gedeelte vond ’s middags plaats. Marianne Zwagerman, onder meer bekend van BNR en Radio 1, leidde de deelnemers op een aangenaam kritische en vaak ook humoristische wijze door het interessante middagprogramma.

Debat

Het plenaire debat met een panel van vier deskundigen was bijzonder levendig. De onderwerpen waren ook wel zodanig gekozen dat er veel ruimte was voor uiteenlopende meningen: 3D-printing voor spare parts, e-Commerce vs. servicelogistiek netwerken, Internet of Things en Augmented Reality in onze servicewereld en de bedreigingen van cybercrime in ons domein.

Young talent

Al sinds vele jaren organiseert SLF een Young Talent Programma. Dit jaar waren er twintig studenten of jong afgestudeerden van universiteiten en hogescholen uitgenodigd om deel te nemen aan de fieldtrips en in de middag aan een speciaal programma. Zij hadden een interview met Danny Hollestelle, zakenvrouw van het jaar, die de jonge mensen met haar ervaringen wist te stimuleren in het ondernemerschap.

Zie voor een uitgebreid verslag en foto’s de site van SLF