Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 1-2016 - januari 2016  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

NVSM Nieuwjaarsreceptie

Traditiegetrouw houdt de NVSM na de jaarwisseling een nieuwjaarsreceptie voor de leden. Op donderdag 14 januari hoopt het bestuur u persoonlijk te mogen begroeten in Slot Zeist. Deze bijzondere locatie is tevens het decor voor spreker Menno Lanting die op geheel op eigen wijze een blik vooruit geeft. Lees hier meer, ook over hoe u zich kunt aanmelden.

Wat te doen bij calamiteiten, bijvoorbeeld ijzel?

Vorige week werd het noorden van ons land geteisterd door spiegelgladde wegen. De weg opgaan werd sterk ontraden. Wat deed uw bedrijf? Ging de monteur toch de weg op met gevaar voor eigen leven om toch de klant te bedienen? Waren er wel voldoende spare parts aanwezig, want ook de aanvoer hiervan stokte bij velen. Heeft uw bedrijf richtlijnen opgesteld voor het geval dergelijke situaties zich voordoen? Laat het ons weten via redactie@nvsm.nl

Op de website zullen wij zoveel mogelijk antwoorden plaatsen. Zo leren wij van elkaar.

Succesvolle Masterclass

Op 23 november jl. werd de derde editie van de NVSM Masterclass gehouden; dit keer in samenwerking met de Rotterdam School of Management. Het thema was ‘Evaluating and Managing Financial Performance in Business Services’. Hans Haanappel nam de aanwezigen mee in de financiële wereld om inzicht te krijgen in de klantoverwegingen om te investeren in een aanschaf (Capex) of om juist te kiezen voor een dienstverlenings-model (OPEX). Maar even zo interessant was de vraag wat dit betekent voor de Serviceprovider. Klik hier voor een verslag van deze succesvolle bijeenkomst, waarbij eveneens een link staat naar de fotogalerij.

NVSM Voorjaarscongres

Het duurt nog even, maar zet de datum alvast in uw agenda: donderdag 12 mei NVSM voorjaarscongres in het bijzondere gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum.

Dagvoorzitter is Charles Groenhuijsen. Hij gaat met de deelnemers en sprekers in op het thema Customer Experience, waarbij vele vragen over dit onderwerp aan de orde komen. Lees meer over deze bijeenkomst.

 

Agenda
  • 14 januari: NVSM nieuwjaarsbijeenkomst, Slot Zeist.
  • 28 januari: Congres Industriële Veiligheid 2016, De Fabrique, Utrecht
  • 16 februari: Internet of Things congress:, RDM Rotterdam
  • 16-18 februari: Technische vakbeurs, Zeelandhallen, Goes
  • 24 maart: High-Tech Systems, Van der Valk, Eindhoven

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

 

 

 
 

Introductie

Allereerst wensen wij iedereen een succesvol, bedrijvig en vooral gezond 2016! Voorzitter Roeland Staal doet dit ook via de website, maar liever nog persoonlijk. Alle leden zijn welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst op 14 januari. Lees er meer over in deze nieuwsbrief, evenals anders nieuws.

Tineke Prins, eindredacteur.

 

Stelling

„Servicemonteurs moeten minimaal eens in de drie jaar een training soft skills volgen.”


Klik hier om te stemmen of hier voor de uitslag.

Vorige stelling

De vorige stelling luidde: ‘Klanten/gebruikers hebben gewoon te weinig kennis van automatisering om samen met de leverancier een goed resultaat te bereiken’. Maar liefst 75 procent is het hier mee eens. Lijkt mij een punt voor de leverancier om hier op in te spelen en eerlijke informatie aan de klant te geven, dus ook de minpunten te benoemen.

Bekijk de stelling met opmerkingen op de website.

 

Service Magazine

NVSM-leden krijgen het Service Magazine gratis toegezonden, maar ook andere belangstellenden kunnen een abonnement nemen. Naast aandacht voor activiteiten van de NVSM worden in het tijdschrift onderwerpen belicht die interessant zijn voor servicemanagers. 

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

   
 Productnieuws

Reylon Service Management

Reylon presenteert een compleet servicemanagement-systeem voor de mobiele servicedienst. Hiermee kan de productiviteit van de servicemedewerkers aanzienlijk worden verbeterd en wordt tegelijkertijd de administratie en facturering efficiënt afgehandeld. Het betreft een standaard webapplicatie die als maatwerk aan uw unieke situatie wordt aangepast. Zo kunnen o.a. het servicecentrum en de planning worden beheerd en kunnen rapporten en analyses worden gegenereerd. Klik hier voor meer informatie. 

 

Projectmanagement voor engineers

De eisen die worden gesteld aan de uitvoering van projecten binnen het technisch domein nemen toe. De projectbeheersing speelt hierin een belangrijke rol. Onnodige budgetoverschrijdingen worden minder geaccepteerd. Het doel om te komen tot stabiele projecten met een gezond rendement is afhankelijk van u als projectleider. Maar hoe komt u in control van uw projecten? Hoe weet u risico’s en kansen optimaal te benutten en vermindert u de faalkosten? Lesdagen op woensdag van 12.30 tot 18.30 uur in Utrecht. Start 16 maart. Lees hier meer

 

Mhbo Effectief leidinggeven

In deze korte en intensieve opleiding gaat u actief aan de slag met uw ontwikkeling als leidinggevende op mhbo-niveau. U leert praktisch en effectief leidinggeven. Zo leert u heldere instructies te geven, uw stijl van leidinggeven aan te passen aan de situatie en te motiveren. Ook gaat u in op zaken als coachingsgesprekken, conflicthantering en persoonlijke effectiviteit. Duur zes maanden. Keuze uit diverse locaties. Zowel avondonderwijs, dag als e-learning. Kijk hier voor meer informatie. 

 

 Kort nieuws 


Jaarcongres Industriële veiligheid

In één dag wordt u volledig geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de industrie. Kennisdeling en interactie tussen de honderden vakgenoten staat hierbij centraal. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag. Lees hier meer.

 

Elektrisch vervoer versterkt Nederlandse economie

De werkgelegenheid in het elektrisch vervoer is het afgelopen jaar met een kwart toegenomen tot 3.200 banen. Dat maakte minister Kamp van Economische Zaken (EZ) bekend. Met 14 verschillende zonneauto's, een solarboot en een elektrische motor, de Storm Pulse, kwamen studenten vanuit heel Nederland naar Den Haag om te laten zien waartoe Nederland op dit vlak in staat is. Lees hier meer.  

 

Colofon


Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 
 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief