Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 6 - november 2015  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

ALV en Masterclass

Volgende week is het zover; dan is de volgende NVSM Masterclass!

Op 23 november wordt in samenwerking met de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam een Masterclass verzorgd. Voorafgaand hieraan wordt vanaf 15:00 uur de ALV van de NVSM gehouden. De Masterclass heeft als thema: Leading Business Services. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: investeringsberekening, financiering en leasing. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. Prijs NVSM lid: € 75,- (excl.btw).

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Schrijf u nu in!

NVSM-nieuwjaarsreceptie

Traditiegetrouw houdt de NVSM na de jaarwisseling een nieuwjaarsreceptie. Deze zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 14 januari 2016. De bijzondere locatie waarvoor is gekozen is Slot Zeist aan de Zinzendorflaan. Er is een spreker uitgenodigd, die de aanwezigen op boeiende wijze kan inspireren. Tijd: van 15 tot 18 uur. Leden van de NVSM kunnen zich aanmelden via de website (na inlog) of via info@nvsm.nl

Themabijeenkomst Servitization

Op donderdag 15 oktober vond in Uden een OWNH-bijeenkomst plaats met als thema ‘Servitization’. De aanwezigen kregen een (mini)masterclass over dit onderwerp en de ervaringen hiermee. Het actuele thema Servitization omvat het veranderproces waarbij service groeit naar dé strategische waarde in een B2B-organisatie. Lees hier meer. 

Agenda

  • 23 november: NVSM ALV en Masterclass, Leading Business Services, RSM Erasmus, Rotterdam
  • 25 november: Inspectiecongres, Reehorst, Ede
  • 8-10 december: New Industries, congres, Groningen
  • 10 december: SLF-bijeenkomst: ontwerp van de serivceketen, Veghel
  • 14 januari 2016: NVSM Nieuwjaars- bijeenkomst, Slot Zeist, Zeist
  • 28 januari 2016: Congres Industriële Veiligheid, Utrecht
  • 21 april 2016: NVSM Congres

Kijk regelmatig op de agenda voor actuele informatie over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine. 

 

NVSM nieuws
 
 
 

Introductie

Ook al duurt het jaar 2015 nog maar zo’n vijf weken, er is nog volop actie. Bijvoorbeeld de Masterclass op 23 november. Als NVSM-lid kunt u deze Masterclass bijwonen en zodoende volop geïnformeerd en uitgedaagd worden om na te denken over het onderwerp ‘De financiële beoordeling van Service Offering’. Over deze bijeenkomst en andere voor u relevante onderwerpen leest u in deze nieuwsbrief. 

Tineke Prins, eindredacteur.

Stelling

„Klanten/gebruikers hebben gewoon te weinig kennis van automatisering om samen met de leverancier een goed resultaat te bereiken.”


Klik hier om te stemmen of hier voor de uitslag.

Service Magazine

NVSM-leden krijgen het Service Magazine gratis toegezonden, maar ook andere belangstellenden kunnen een abonnement nemen. Naast aandacht voor activiteiten van de NVSM worden in het tijdschrift onderwerpen belicht die interessant zijn voor servicemanagers. Nr. 4 heeft als thema ‘Automatiseren’ en zal rond 1 december verschijnen.

 

Ritplanningssoftware

Planning en communicatie zijn essentiële voorwaarden voor een efficiënt servicesysteem. Geïntegreerde software voor het plannen en organiseren van een buitendienst is echter nog niet ingeburgerd in de servicebranche. Lees hier meer.

Servicemanagementsystemen

In het komende Service Magazine is ruim aandacht voor software voor onderhoudsmanagement.

Van elk pakket worden enkele algemene waarden aangegeven, wordt ingegaan op de typering, de functionaliteiten en koppelingen. De tabel is een handige leidraad bij de keuze van het pakket dat het best voldoet aan de eisen en verwachtingen van uw bedrijf.

Meedenken over het Service Magazine

De onderwerpen die in het Service Magazine worden gepubliceerd worden besproken tijdens de redactievergaderingen. We zijn op zoek naar enthousiaste managers die vier keer per jaar een paar uur, aan het einde van de middag (meestal in Hoevelaken), met ons willen brainstormen over onderwerpen die relevant zijn in de branche. U hoeft niet zelf de verhalen te schrijven. Maak uw belangstelling kenbaar via redactie@nvsm.nl

NVSM presenteert zich

De NVSM was tijdens het Heliview-congres vertegenwoordigd met een stand. Een verslag van dit congres wordt in het komende nummer van het Service Magazine gepubliceerd. Dit verschijnt op 1 december. Een kleine voorbeschouwing is te vinden op de website.

Service Magazine verschijningsdata

De NVSM helpt bedrijven hun service-aanpak te professionaliseren. Dit doen ze door het organiseren van opleidingen en bijeenkomsten en het publiceren van een eigen vakblad: NVSM Service Magazine.

 

Kijk hier voor de verschijningsdata. 

 

 Kort nieuws

Succesvolle SLF Summit met twee prijswinnaars

Op 5 november vond de 19e Service Logistics Summit plaats bij de RDM Campus in Rotterdam. Er was een sterke vertegenwoordiging vanuit het vakgebied: sprekers met interessante invalshoeken en een programma met afwisseling en keuzemogelijkheden. Er werden twee winnaars bekend gemaakt van de SLF Afstudeerprijs, te weten Bram Westerweel en Christianne Wisse. Lees hier meer. 

Roadmap 5G is rond

De roadmap voor de vijfde generatie telecomnetwerken is rond, nu de aangesloten landen akkoord zijn met een voorstel daartoe van de International Telecommunication Union (ITU). Dit betekent dat nu gewerkt kan worden aan de totstandkoming van één standaard, waarvoor in de afgelopen jaren al de nodige technologie ontwikkeld is. Lees hier meer. 

 

 

Productnieuws

Betrouwbaar draadloos sensornetwerk voorkomt uitval van machines

Machines trillen altijd vanwege rotatie van de onderdelen en zijn daarom continu in beweging. Als je de trillingen van machines onder controle hebt dan kun je aan de afwijkende pieken zien dat er een fout aan komt. Promovendus Kallol Das heeft een betrouwbaar draadloos sensornetwerk gemaakt waarmee storingen van machines kunnen worden voorspeld. Kijk hier voor meer over dit onderwerp.

Training Big data

Raak vertrouwd met verschillende soorten data en analysetechnieken. U leert uw concurrentiepositie te optimaliseren door slim gebruik van Big Data maar ook hoe om te gaan met privacy vanuit Big Data perspectief. De training omvat twee dagen (8 en 9 december) en wordt gegeven in Soesterberg. Kosten

€ 1595, excl eventuele hotelovernachting. Kijk hier voor meer informatie. 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

Motivation Office Support, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief