Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 4 - augustus 2015  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

NVSM-bijeenkomsten

In het najaar heeft de NVSM diverse activiteiten gepland; op 24 september en 15 oktober. Kijk regelmatig op de agenda voor actuele informatie.

NVSM op Heliview congres - 24 september 2015

Optimale service door succesvol innoveren.

 

Dat is de titel van het congres op 24 september in congrescentrum 1931 in Den Bosch met als dagvoorzitter Erik Peekel.

De NVSM levert haar bijdrage als kennispartner voor dit door Heliview georganiseerde congres.

Bovendien werkt de NVSM mee aan de invulling in één van de break-out sessies in de middag.

Daarmee wordt de oorspronkelijk geplande Op-Weg-Naar-Huis-bijeenkomst gecombineerd met dit event.

 

Onderwerpen in het kader van Technische innovaties binnen servicemanagement die aan de orde komen zijn onder meer:

Service Analytics, Remote Controlled Services (M2M), Technologieën als Google Glass en innovaties op het gebied van planning, logistieke diensten en track & trace-systemen  

 

We zien u graag als deelnemer aan dit congres en ontvangen u met enthousiasme op onze stand. Tot de 24ste september. Zie ook de Heliview website.

OWNH over Servitization

De Op-Weg-naar-Huis-bijeenkomst op donderdag 15 oktober wordt gehouden bij Tennant Company in Uden. Het betreft een mini-masterclass over Servitization, oftewel van ‘money in the air’ naar ‘money in the pocket’. Een van de sprekers is Frank Marks, gespecialiseerd in ‘servitization of product companies’. 

Lees meer over deze bijeenkomst.

NVSM Service Monitor 2014 is uit

Dankzij de medewerking van zo’n tachtig bedrijven, werkzaam in de technische dienstverlening en met een field service organisatie, is de Service Monitor 2014 afgerond. Deze enquête is ook dit jaar weer opgezet en uitgewerkt in samenwerking met de Service Science Factory van de Universiteit Maastricht. Een exemplaar van het rapport is verzonden naar alle deelnemers. Anderen kunnen het ook bestellen voor € 75,- excl. btw via het secretariaat van de NVSM. Stuur uw aanvraag in dat geval naar: info@nvsm.nl Een korte samenvatting verschijnt in het eerstvolgende nummer van Service Magazine, het verenigingsblad van de NVSM, dat op 8 september verschijnt.

Nieuwe leden

De NVSM begroet een aantal nieuwe leden:

Koning en Hartman - de heer R. den Braber

I. www.koningenhartman.com

TOP Technisch Beheer - de heer H. Verra 

I. www.toptechnischbeheer.nl

 

Agenda

  • 1 september: Technisch Industriële Vakbeurs
  • 24 september: themamiddag NVSM - tijdens het Heliview congres
  • 15 oktober: OWNH bijeenkomst NVSM: Servitzation
  • 27-29 oktober: Metavak in Gorinchem
  • 19 november: ALV + OWNH NVSM

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

Twitter

Volg de NVSM nu ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

 

 
 
 

Introductie

Velen hebben in de afgelopen tijd genoten van een heerlijke vakantie. Anderen waren juist extra druk om vakantievierende collega’s te vervangen. Nu staat de tijd van ‘gewoon weer aan het werk’ voor de deur. Met nieuwe uitdagingen en inzichten! Onder meer tijdens verschillende NVSM-bijeenkomsten die gepland staan. 

Tineke Prins, eindredacteur.

Stelling

„Personeel: vertrouwen is goed, controleren is beter.”


Klik hier om te stemmen of hier voor de uitslag.

Vorige stelling

De vorige stelling luidde: ‘In onze branche is het niet mogelijk om aan de participatiewet te voldoen, d.w.z. arbeidsgehandicapten in dienst te nemen’. Ruim 80 procent was het hiermee eens. Nu maar hopen dat ook de politiek inziet dat niet elk vak is te vervullen door wie dan ook. Een gedegen opleiding en vaak ook een goede lichamelijke conditie is een must in het servicevak. 

 

 

 Kort nieuws  


Bedrijven willen private LTE-netwerken

In opdracht van Agentschap Telecom is een verkennend onderzoek uitgevoerd naar het gebruik maken van ‘eigen netwerken’. Met name in de transport- en logistieke sector wordt de laatste jaren steeds meer gebruikgemaakt van draadloze communicatie. Om storingen in deze kritische bedrijfsprocessen te voorkomen, willen bedrijven het liefst gebruikmaken van een ‘eigen' lokaal netwerk. Veel van de bedrijfskritische processen draaien op dezelfde frequentieband waar ook WiFi gebruik van maakt. Het onderzoek constateert dat deze band op plaatsen met veel economische activiteit zo vol is, dat er een soort file in de ether aan het ontstaan is.

Lees hier meer.

Koelinstallaties worden niet altijd juist gekeurd

De Inspectie SZW heeft bij 182 bedrijven drukapparatuur (zoals drukvaten en koelinstallaties) geïnspecteerd. Gebleken is dat de herkeuringsverplichting onvoldoende wordt nageleefd. Dit meldt NEN, Stichting Normalisatie en Normen.

Lees hier meer. 

Hoger opleidingsbudget zorgt voor minder ziekteverzuim

Een medewerker die regelmatig een opleiding volgt meldt zich minder snel ziek. Dat blijkt uit het Ken- en Stuurgetallenonderzoek voor HRM van adviesbureau Berenschot. “Bovendien beïnvloeden medewerkers met een opleidingsachterstand elkaar ook in hun gebrek aan motivatie,” vertelt onderzoeker Hans van der Spek, “dat gaat dus dubbelop.” Vaak wordt er bezuinigd op kosten voor opleiding of bijscholing in tijden van crisis. Toch blijkt niet-opleiden op langere termijn meer geld te kosten. Lees hier meer.

Service Magazine

NVSM-leden krijgen het Service Magazine gratis toegezonden, maar ook andere belangstellenden kunnen een  abonnement nemen. Naast aandacht voor activiteiten van de NVSM worden in het tijdschrift onderwerpen belicht die interessant zijn voor servicemanagers. Nr. 3 heeft als thema ‘Personeel’ en zal rond 8 september verschijnen. 

Op zoek naar de allround employeneur

Met een groeiende vraag naar adequate technici groeit de behoefte van bedrijven om gekwalificeerde medewerkers duurzaam aan zich te binden. De meeste medewerkers zien zich het liefst verbonden aan een bedrijf met een vast dienstverband. Voor zowel vaste als flexibele krachten geldt dat zij moeten investeren in hun toekomst. Lees hier meer.

 
Productnieuws

Warmtebeeldcamera voor detectiedoeleinden

Het nieuwste detectie-instrument van Fluke is een warmtebeeldcamera met een goede beeld-in-beeld modus, de beste resolutie in zijn prijsklasse,  gratis Smart-View-rapportagesoftware en Fluke Connect™ voor het bekijken, opslaan en delen van de beelden. De camera’s zijn verkrijgbaar vanaf € 1195,-

Meer informatie op de website.

 

Masterclass BRZO 2015

Sinds juli 2015 is het Besluit risico's zware ongevallen 2015 van kracht. Het Besluit risico's zware ongevallen is een gevolg van de SEVESO III-richtlijn. Er wordt een eendaagse masterclass gegeven met als titel: Seveso III en de stappen naar geoptimaliseerde bedrijfsprocessen. Hierbij is aandacht voor de impact BRZO 2015, Compliance- & barrier management en een efficiënte en veilige invulling van het ontwerpproces tot en met de plant.

Locatie: Amsterdam. Datum: 17 september.

Prijs: € 399. Kijk op de website voor meer informatie.

IAM-gecertificeerd in Asset management

Tijdens deze opleiding leert de cursist om controle te krijgen over de assets, zodat risico’s worden geminimaliseerd en kansen worden benut. Daarnaast staat op het programma onder meer het ontwikkelen van strategieën en plannen die passen bij de organisatiedoelen en asset management-standaarden zoals PAS 55 en de implementatie van ISO 55000. De opleiding duurt vijf dagen plus drie dagen voor het examen. Start is op 9 september en 4 november. Kijk voor meer informatie op de website van IIR Industry

 

Zelf bedrijfsnieuws melden

Bedrijven die nieuws te melden hebben kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl

redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl
 

Technische realisatie:

Motivation Office Support, info@mos-net.nl

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief