Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 3 - mei/juni 2015  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

OWNH-bijeenkomst bij Dräger

Op 21 mei werd de ALV van de NVSM gehouden. Aansluitend werden de leden door Dräger Marine & Offshore op een open wijze geïnformeerd over het ontstaan en ontwikkeling van dit bedrijf. Lees hier meer.

NVSM Congres 2015

Allen die erbij aanwezig waren, zijn het erover eens: het NVSM Voorjaarscongres was een groot succes. Diverse innovaties werden besproken en er was volop gelegenheid om te netwerken. Op de website van de NVSM leest u een (kort) verslag van deze informatieve dag.

Het congres in beeld

Op de vernieuwde website is het mogelijk fotogalerijen te bekijken, bijvoorbeeld van het NVSM-congres. Kijk hier voor een foto-impressie van het veelzijdige NVSM-congres en hier voor een videoverslag. 

NVSM Innovatie Award

Uit vier genomineerden koos het publiek tijdens het NVSM-congres de uiteindelijke winnaar voor de Innovatie Award, RISQ Robotics. Kees van der Linden nam trots de prijs in ontvangst. Lees meer over de award.

Nieuwe leden

De NVSM begroet een aantal nieuwe leden:

• Anjo Ennen van Multi-Instruments Analytical BV www.multi-instruments.nl

• Robert Bastiaansen van PerkinElmer www.perkinelmer.com

• Dirk Tromp van HDLG www.hdlg.nl

• Harm van Echteld van Eqeep www.eqeep.nl

 

Agenda

  • 11 juni: KIVI-workshop: Kansen voor service in de ouderenzorg
  • 18 juni:SLF: Impact van service op logistiek
  • 24 september:Themamiddag NVSM

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 
 
 
 

Introductie

De NVSM kijkt terug op twee zeer geslaagde evenementen: het voorjaarscongres en de Op Weg Naar Huis-bijeenkomst. Hoewel de zomer(vakantie) voor de deur staat, is het nog geen tijd om stil te zitten. Er is nog volop nieuws. We maken u er graag deelgenoot van.

Tineke Prins, eindredacteur.

Stelling

„In onze branche is het niet mogelijk om aan de participatiewet te voldoen, dat wil zeggen arbeidsgehandicapten in dienst te nemen.”


Klik hier om te stemmen of hier voor de uitslag.

Vorige stelling

De vorige stelling was: 3D-printen van onderdelen maakt het aanhouden van reserveonderdelen overbodig. 56 Procent van de stemmers was het ermee eens. Hoewel een van de leden er wel een opmerking over heeft. Log in als lid van de NVSM en bekijk de opmerkingen

 

 Kort nieuws 


Participatiewet

Met de Participatiewet wil het kabinet meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk krijgen. Het kabinet en werkgeversorganisaties hebben daarom afgesproken extra banen te creëren. Dit wordt geregeld in de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. In 2016 gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kijken of de afgesproken aantallen voor 2015 zijn gehaald. Zo niet, dan kunnen werkgevers een boete opgelegd krijgen. Lees hier meer.

Nieuwe Wet flexibel werken volstrekt overbodig

Volgens de FME is de nieuwe wet flexibel werken volstrekt overbodig. Werknemers zouden volgens deze wet de mogelijkheid moeten hebben om elk jaar hun werkgever te vragen om aanpassing van arbeidsduur, werktijden of arbeidsplaats (thuiswerken). [Lees verder]

Een elektrische auto: wat feiten op een rij

Hoe schoon is elektrisch rijden, is het echt goedkoper, waar staan de laadpalen? Wie overweegt een elektrische wagen aan te schaffen heeft veel vragen. Centraal Beheer/Achmea heeft een pagina ingericht op internet met antwoord op deze vragen en waarbij u ook vragen kunt stellen aan een speciaal autoteam

 

Volg de NVSM op social media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan bericht van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld je aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Productnieuws

Veilig werken met stofafzuiger

Regelmatig komt het voor dat bij werkzaamheden geboord moet worden. Daarbij kan fijnstof vrijkomen, dat schadelijk is voor de gezondheid. Bosch heeft een aantal stofzuigers ontwikkeld die het vrijkomende stof afzuigen waardoor stofontwikkeling op de werkplek tot een minimum wordt beperkt. Lees hier en hier meer. 

Dag van de Service

Op woensdag 17 juni vindt in Doorn de Dag van de Service plaats.  Dit is een masterclass voor servicemedewerkers die de klant nog beter willen helpen. Deelnemers krijgen onder meer een praktijkseminar en bereiden zich actief voor waarbij zij de hulpmiddelen krijgen aangeboden. Leden van de NVSM krijgen korting op de prijs van € 595,-

Momentschroevendraaier type PGN FS

De nieuwe momentschroevendraaiers van Technag bv kunnen gecontroleerd schroeven aandraaien in het bereik van 0,005-13,5 Nm en zijn geschikt voor de electronica-industrie, fijnmechanica en industriële productie. Er zijn diverse groottes verkrijgbaar. Vanaf 31,40 euro per stuk. I. www.gedore.nl 

 

Service Magazine

NVSM-leden krijgen het Service Magazine gratis toegezonden, maar ook andere belangstellenden kunnen een  abonnement nemen. Naast aandacht voor activiteiten van de NVSM worden in het tijdschrift onderwerpen belicht die interessant zijn voor servicemanagers. Nr. 2 lag rond 26 mei op de deurmat, het thema was servicelogistiek. Nr. 3 heeft als thema personeel en zal rond 8 september verschijnen. 

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van Nederlandse Vereniging voor Service Management (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk
Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl
W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

Motivation Office Support, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief