Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 1 - maart 2021  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Smart tools voor onderhoud

Inspectie en onderhoud zijn onvermijdelijk, maar de regels op het vlak van veiligheid en milieu worden steeds strenger. Om deze uitdagingen te tackelen, ging men binnen het Vlaams-Nederlandse 'Smart Tooling'-project op zoek naar innovatieve op- lossingen met drones, robotica en smart glasses.

Heldenrol voor monteurs

Tijdens de strenge vorst in de tweede week van februari was er in de media veel aandacht voor installateurs die haperende cv-ketels repareerden. De monteurs werden door de kleumende bewoners vaak als helden binnengehaald. Toen de dooi intrad, hadden zij opnieuw de handen vol. Deze keer rukten ze massaal uit om gesprongen leidingen en lekkende daken te repareren.

Chiptekorten bij autofabrikanten

Autofabrikanten zijn eraan gewend dat ze de belangrijkste klanten zijn voor hun leveranciers en er daarom mee wegkomen om op korte termijn hun vraag op- en af te schalen. Chipfabrikanten hebben echter veel meer klanten om hun chips aan te leveren en kunnen hun productiecapaciteit niet makkelijk opschalen.

Vijf AL-lessen 

Corona het heeft ervoor gezorgd dat onze levens zowel professioneel als privé behoorlijk zijn veranderd. Ook overheden, wetenschappers en zorginstanties over de gehele wereld hebben niet stilgezeten en zijn de ontwikkeling rondom kunstmatige intelligentie (AI) gaan versnellen. De afgelopen maanden werd AI ook ingezet bij complexe zakelijke uitdagingen. Er zijn een vijftal interessante lessen uitgekomen. 

  Agenda

  • 17-18 maart: World Workplace ’21
  • 1-30 april: Industrial Cyber Security
  • 27 mei: ALV NVSM 

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 

 
 

 

 

 

 

 

Introductie 

 

We zijn het nieuwe jaar in gegaan zoals we 2020 hebben verlaten: met veel online-bijeenkomsten en weinig of geen fysieke contacten. Hoe vervelend dat ook voor iedereen is, we hebben er wel handigheid in gekregen en raken er zelfs (een beetje) aan gewend. In het eerste half jaar zullen de NVSM-bijeenkomsten nog digitaal plaatsvinden. Lees er meer over in deze nieuwsbrief, waarin we ook alvast vooruitblikken op een fysiek NVSM-congres. Nieuws uit de branche en geplande activiteiten zijn terug te vinden op de website www.nvsm.nl
 

Tineke Prins, eindredacteur.

NVSM Nieuwjaarsreceptie

Op 22 januari vond de NVSM nieuwjaarsreceptie voor het eerst in haar bestaan digitaal plaats. Op vlotte wijze presenteerde Rens Merkelbach de bijeenkomst waarin onder andere bestuurslid Marcel Fabrie werd geïnterviewd. Hij vertelde over de vereniging en zijn verwachtingen voor de service-industrie in 2021. Via een poll konden de deelnemers hun mening geven over een aantal stellingen, wat voeding gaf voor een aantal korte gesprekken.
Natuurlijk werd er geproost op het nieuwe jaar. Alle deelnemers hadden voor deze gelegenheid via de pakketpost een flesje mooie champagne ontvangen.

Informatieve online sessies

De vooruitzichten voor het organiseren van fysieke bijeenkomsten zijn helaas voor het komende half jaar nog ongunstig. Dit heeft het bestuur van NVSM doen besluiten om dit voorjaar -even als in 2020- enkele informatieve online sessies te programmeren. Leden en geassocieerde leden hebben de mogelijkheid om hier een bijdrage aan te leveren.

Oproep hosten kennissessie 

Het bestuur van NVSM doet bij deze een oproep aan u als (geassocieerd) lid om van de gelegenheid gebruik te maken om een bijdrage te leveren door het ‘hosten’ van een kennissessie via MS Teams, samen met een NVSM-bestuurslid (duur: ongeveer 1 uur). De sessie moet voldoende informatieve inhoud hebben en de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Hiermee kunt u bovendien uw bedrijf onder de aandacht van alle NVSM-leden brengen.
Voor vragen of aanmelding kunt u een mail sturen naar het NVSM secretariaat, info@NVSM.nl Een van de bestuursleden neemt dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. 

ALV's en congres in de planning

De Algemene Ledenvergaderingen van NVSM worden dit jaar gehouden op donderdag 27 mei  en woensdag 17 november. Deze laatste als het mogelijk is weer fysiek en in combinatie met een Masterclass. Zet deze data alvast in uw agenda. 
In november hoopt NVSM ook weer haar jaarlijkse congres te houden. Een evenement waar leden elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en interessante sprekers de deelnemers informeren. In de volgende nieuwsbrief wordt hierover meer bekend gemaakt. 
Zowel voor de ALV’s als het congres krijgen de leden ook een persoonlijke uitnodiging. 

Productnieuws

Weinig aandacht voor 'tech' bij verkiezingen

Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) vindt dat in aanloop naar de verkiezingen weinig aandacht is voor tech-onderwerpen. En dus ontwikkelde de kennisinstelling een online stemhulp die inzicht geeft in de tech-standpunten van politieke partijen. Tast je daarna nog in het duister? Techleap en de Dutch Startup Association organiseren op RTLZ een verkiezingsdebat met tech in de hoofdrol. 

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, 
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief