Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 2 - mei 2020  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Agenda
Productnieuws
 
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Meer uitbesteden in eigen land

Ondernemers zijn zich door corona steeds meer bewust van hun afhankelijkheid van leveranciers en de invloed op de toeleverketen. Corona leidt tot meer uitbesteden in eigen land. Er ontstaat dan ook meer 'nearshoring', ofwel uitbesteding dichtbij huis. Er is meer dan ooit behoefte aan 'Made in Holland'. Dat verklaart een woordvoerder van het bedrijf Betech. 

Auto laden aan lantaarnpaal

Hoewel er steeds meer elektrische auto's komen, is het opladen hiervan niet overal mogelijk. Er is in Engeland een manier ontwikkeld om bestaande lantaarnpalen uit te breiden met een laadfunctie. De technologie is ontworpen om de installatie- en onderhoudskosten laag te houden, wat zich vertaalt in lage kosten op lange termijn voor bestuurders van electrische voertuigen.

 

Koplopers in digitalisering

Het gros van de Nederlandse bedrijven onderkent het belang van digitalisering. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Investeringsbank EIB. Samen met Denemarken, Tsjechië en Finland is Nederland koploper in Europa wat betreft de digitaliseringsindex die aangeeft hoe digitaal bedrijven zijn en hoe ze digitale infrastructuur en investeringen inschatten. Wel lopen Europese bedrijven achter op de VS wat betreft de invoering van digitale technologieën. 

  Agenda

Alle geplande fysieke bijeenkomsten zijn tot 1 september a.s. geannuleerd. Wel vinden er digitale sessies plaats.

  • 8 mei: Virtuele Roundtable NVSM
  • 27 mei: Virtuele ALV 
  • 1 september: TechniShow, Utrecht
  • 10 september: ATEX & Process Safety Congres, Utrecht
  • 29 september - 2 oktober: World of Technology & Science, Utrecht Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 Productnieuws

Afstandssensor tag bewaakt fysieke afstand 

Er is een corona-afstandssensor tag ontwikkeld die er voor zorgt dat medewerkers in dezelfde ruimte kunnen werken zonder de hele tijd op te hoeven letten waar collega's zich bevinden, terwijl een veilige onderlinge afstand gewaarborgd blijft. Dit gebeurt door het dragen van een elektronische afstandssensor tag waarmee op enkele centimeters nauwkeurig de persoon wordt bewaakt en gesignaleerd wordt of er sprake is van een veilige onderlinge afstand met een andere persoon.

 
 

Introductie

Van het ene op het andere moment zijn we in een andere wereld terecht gekomen. Het coronavirus treft ons allemaal: onze familie, onze collega’s en onze bedrijven. We zullen ons leven en onze gebruikelijke werkwijzen moeten aanpassen. 
Diverse onderwerpen uit deze nieuwsbrief, nieuws uit de branche en geplande activiteiten zijn terug te vinden op de website www.nvsm.nl. 

Tineke Prins, eindredacteur.

 

Virtual Roundtables bij NVSM

Nu het niet mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te houden, zoals Onderweg naar Huis-bijeenkomsten of Masterclasses, is NVSM gestart met digitale Roundtables. De eerste was op 23 april en werd door de deelnemers als zeer positief ervaren. Ervaringen werden gedeeld en tips uitgewisseld. 
Zo blijkt dat het contact met de servicetechnicus en zijn manager nu steeds vaker gebeurt via softwaretools waaronder MS Teams. Als idee werd geopperd om een vraag/aanbod platform te creëren.

 

8 mei: volgende Virtual Roundtable

Vrijdag 8 mei aanstaande wordt een tweede sessie gehouden. Een onderwerp dat aan de orde komt is: Hoe houd ik mijn servicetechnici aan het werk? Aanmelden kan tot 7 mei a.s. 15.00 uur via

gaby@gabyguzman.nl (het aantal deelnemers is helaas wel beperkt). 

27 mei: digitale ALV 

Woensdag 27 mei houdt NVSM haar Algemene Ledenvergadering van 16 tot 17 uur. Omdat fysiek bijeenkomen niet mogelijk is zal de ALV dit keer digitaal plaatsvinden. De noodwet ‘digitale beraadslaging’ maakt een dergelijke wijze van een ALV rechtsgeldig. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een e-mail naar het secretariaat: info@nvsm.nl
Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestiging en worden de vergaderstukken toegezonden. De inloggegevens worden vlak voor aanvang van de ALV toegestuurd. 

 

Verplaatsen NVSM congres

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om het jaarlijkse NVSM congres in juni te houden. Gezien de turbulente tijd die om veel aanpassingen vraagt, heeft het betuur besloten het congres niet later in het jaar te plannen, ook al omdat het nu nog niet zeker is of dit dan mogelijk is. Het congres staat nu gepland voor 2021. Alle sprekers hebben al toegezegd dan graag te komen. De exacte datum is nog niet bekend.

 

Contributieverlaging voor leden

Omdat NVSM genoodzaakt is haar activiteiten wegens het coronavirus op een lager niveau te houden, heeft het bestuur van NVSM besloten de contributie voor 2020 met 20% te verlagen. De basiscontributie is teruggebracht van 540 euro naar 430 euro, waarmee NVSM een gebaar wil maken naar haar leden.

Servicemanager

De april-editie van de Servicemanager is vorige maand verschenen. Leden kunnen dit nummer en vorige uitgaven van het magazine inkijken en downloaden na inloggen op de website: www.nvsm.nl. De inhoudspagina is ook voor niet-leden in te zien. 

Volg NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

 

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie: Tineke Prins

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief