Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 1 - februai 2020  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Studenten/jong professionals samen in FMN Young

FWM lanceerde recent FMN Young, een netwerk voor studenten facility management en facilitair professionals tot en met 30 jaar. Doel is om kennis te delen, inspiratie op te doen en op enthousiaste wijze de verbinding met het werkveld en vakgebied te leggen. Organisaties die willen bijdragen aan de invulling van de agenda van deze community of een samenwerking willen aangaan kunnen contact opnemen via young@fmn.nl. Meer informatie, de video én aanmelden kan op www.fmn.nl/young. Op de foto Natalie Hofman (FMN), Mirjam van den Dool (FMN Young) en Geert van de Laar (Facilicom Group) heffen het glas op de lancering van FMN Young.

World Workplace Europe in Amsterdam

In de Kromhouthal in Amsterdam wordt van 18 tot en met 20 maart World Workplace Europe 2020 gehouden. Het thema is ‘Future for Facilities’. De werkplek, de verduurzamingsopgave en de digitale transformatie in kantoren vragen om nieuwe kennis en inspiratie op deze gebieden. Ter afsluiting van het congres zijn er vier Facility Tours waarbij onder andere Schiphol, Microsoft en het Van Gogh Museum de deelnemers een kijkje achter de schermen van hun organisatie gunnen.
Lees hier het volledige programma voor World Workplace Europe 2020.

Inspiratiesessie AFAS & Relyon

Donderdag 20 februari kunnen belangstellen deelnemen aan de inspiratiesessie die plaatsvindt bij AFAS in Leusden. De sessie gaat over ERP, gecombineerd met Servicemanagement-software. AFAS en Relyon laten zien hoe serviceprocessen gedigitaliseerd en geoptimaliseerd kunnen worden. Er worden tips gegeven voor een optimaal servicemanagement-proces. De sessie is gratis en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. 

  Agenda

  • 5 maart: INE 2020, Indumation Network Event, Leuven (B)
  • 12 maart: Industrial Cyber Security, Utrecht
  • 17-19 maart: MaterialDistric 2020, Rotterdam
  • 17-19 maart: TechniShow, Utrecht
  • 24 maart: LabAutomation 2020, Den Bosch 
  • Meer informatie over deze agendapunten is te vinden op de NVSM-website. 

 

 


 
 
 

Introductie

Blue Monday is voorbij, de winterwind laat uitbundig van zich horen. Goed om ons, als servicemanager, eens te oriënteren op wat er zoal speelt en mogelijk is in de branche. Hoe brengen we bijvoorbeeld studenten en young professionals samen? Zijn we veilig voor cybercriminaliteit?  Welke workshops kunnen ons inspireren? En we kunnen al vooruitkijken op het NVSM-congres 2020. Lees er meer over in deze nieuwsbrief. Nieuws uit de branche en geplande activiteiten zijn terug te vinden op de website www.nvsm.nl. 

 

Tineke Prins, eindredacteur.

Nieuwjaarsreceptie

Een doel van NVSM is om de nieuwjaarsbijeenkomst in een interessante, inspirerende en liefst niet alledaagse locatie te laten plaatsvinden. Daar is de vereniging zeker in geslaagd met de keuze voor Ziggo Dome waar op 15 januari de bijeenkomst plaatsvond. Naast een rondleiding door het gebouw, sprak voorzitter Roeland Staal de leden toe. Hij blikte terug op 2019 waarbij menig servicemanager terugkijkt op een jaar waarin het voor de wind ging. “Vaak goed gevulde orderportefeuilles, betere marges en steeds meer bedrijven die het nut en de voordelen zien van samenwerken in de keten.” De toekomst heeft nieuwe vraagstukken zoals de CO2-problematiek, weet Staal. Zijn toespraak is terug te lezen op de website. 

Fotogalerij

Op de website NVSM is een fotogalerij opgenomen met gedenkwaardige momenten van de diverse bijeenkomsten. Hier is ook een galerij te vinden van de nieuwjaarsbijeenkomst die op 15 januari in Ziggo Dome in Amsterdam werd gehouden. Kijk hier voor een foto-impressie. 

Huidige bestuur NVSM

Zoals al aangekondigd, hebben zich binnen het bestuur enkele wijzigingen voorgedaan. Nico van Meijel heeft het bestuur (en de vereniging) verlaten. Peter Leenhouts heeft aangegeven het penningmeesterschap van Nico over te willen nemen. Tevens heeft het bestuur een nieuw lid mogen begroeten: Rimco van Dijk van The Maintenance Group. Meer informatie over Rimco en over de bestuurssamenstelling is te vinden op de website.

NVSM-congres: 10 juni 2020

Zet de datum vast in uw agenda: woensdag 10 juni! Dan vindt het NVSM-congres plaats. Vragen die die dag aan de orde komen zijn: ‘Wat kunnen we leren van andere domeinen als de technische dienstverlening? Waar komen andere werelden bij elkaar en wat betekent dat met betrekking tot services?’

Het aanbesteden komt aan de orde maar ook waar we nog meer kunnen leren van andere vormen van dienstverlening in andere domeinen als alleen de technische dienstverlening. Het thema is dan ook ‘Service over borders’. Roelof Hemmen is de dagvoorzitter, keynote sprekers zijn o.a. Rick Moorman en Robert Doornbos. Het congres wordt gehouden bij AFAS in Leusden.


Aanmelden kan via de website of via het secretariaat

Geniet tot en met 31 maart a.s. van de early bird korting!

Securitydienst voor ondernemers

Online security is complex. Daarom biedt privacy-specialist Privacy Zeker, NVSM-partner op het gebied van de AVG, nu een begrijpelijke security-oplossing: CyberSterk. Dit is een begrijpelijke securitydienst die inzicht geeft in de digitale veiligheid van het bedrijf. Via een eenvoudig dashboard geeft CyberSterk inzicht in de digitale risico’s van de website van en bedrijfsnetwerk en legt uit hoe en waarom deze urgent zijn. Mocht er iets niet in orde zijn dan biedt het supportteam hulp bij het oplossen van het problemen.

 

Aantal datacenterhubs breidt snel uit

Europa krijgt steeds meer nieuwe datacenterhubs. De traditionele top vijf - Londen, Frankfurt, Amsterdam, Parijs en Dublin - maakt nog wel de dienst uit maar nieuwe hubs in steden als Milaan, Zurich, Stockholm en Warschau groeien snel. Die ondervinden minder last van knelpunten, zoals een dreigend energietekort, stijgende grondprijzen, ruimtetekort en het werven van voldoende personeel. 

Servicemanager

Zoals u in de vorige nieuwsbrief kon lezen, is de uitgave van de Servicemanager tijdelijk gestaakt. Wel kunt u vorige uitgaven teruglezen en downloaden na inloggen op de website: www.nvsm.nl

De inhoudspagina is ook voor niet-leden in te zien.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

Colofon

NVSM nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief