Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 4 - december 2019  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Goede wensen! 

Het bestuur van NVSM wenst al haar leden hele fijne kerstdagen en alvast een fantastisch, inspirerend en vooral gezond nieuw jaar! Op 15 januari a.s. hoopt het bestuur u persoonlijk te ontmoeten tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst

Flexwerkers doen gevaarlijker werk

Vergeleken met vaste werknemers werken flexwerkers onder slechtere omstandigheden, doen ze vaker fysiek zwaar werk en werken ze het meest met gevaarlijke stoffen. Ook doen ze vaker gevaarlijk werk en komen arbeidsongevallen frequenter voor bij flexwerkers

Kerstpakket is populair

Bijna alle werkenden (87%) willen aan het einde van het jaar een kerstpakket of cadeaubon ontvangen. 82 procent van de werkgevers geeft daar ook gehoor aan. Bijna twee derde van de werkenden zou graag een kerstgratificatie ontvangen. 

  Agenda

  • 15 januari: NVSM Nieuwjaarsbijeenkomst, Amsterdam
  • • 28 januari: 3D Printing Conference & Expo, Eindhoven 
  • • 30 januari: Jaarcongres Industriële Veiligheid, Utrecht
  • • 12-13 februari: Maintenance 2020, Dortmund
  • 12 maart: Industrial Cyber Security, Utrecht

Meer informatie over deze agendapunten is te vinden op de NVSM-website. 

 Productnieuws

 Stroboscoops 

SKF biedt een breed scala aan draagbare TKRS-stroboscopen voor visuele inspectie van draaiende machines in bijzondere industriële omgevingen. Met deze draagbare tools kunnen afwijkingen vroegtijdig worden gedetecteerd zodat onderhoudstaken zijn in te plannen en extra belastingen op roterende apparatuur wordt verminderd. Op die manier zijn gestelde prestatiedoelen gemakkelijker te bereiken. 

Overeenkomstgenerator

Elektroraad heeft een belangrijke tool ontwikkeld voor het maken van inspectie-overeenkomsten. Je vult de kenmerken van de beoogde inspectie in, en na een druk op de knop genereert de tool direct een zowel technisch als juridisch goed contract. De overeenkomstgenerator is speciaal ontwikkeld om het te inspecteren bedrijf te helpen de kans te verkleinen dat het ten onrechte aansprakelijk wordt gesteld.

 

 

Introductie

Voor velen staan er een paar vrije dagen voor de deur. Dagen die vaak met familie worden doorgebracht maar die ook de ruimte geven eens rustig na te denken over de plannen voor het nieuwe jaar. Deze nieuwsbrief geeft u wellicht inspiratie. 
Onderwerpen uit deze nieuwsbrief, nieuws uit de branche en geplande activiteiten zijn terug te vinden op de website www.nvsm.nl. 
Tineke Prins, eindredacteur 

Woord van de voorzitter

Een nieuw verenigingsjaar ligt voor ons. Dit jaar bestond NVSM 40 jaar. In die 40 jaar is op het gebied van de technische dienstverlening ongelofelijk veel veranderd. Lees hier de volledige tekst.

15 januari: Nieuwjaarsreceptie en rondleiding

NVSM houdt voor haar leden op woensdag 15 januari een nieuwjaarsreceptie. Het Ziggo Dome in Amsterdam is dit keer het fraaie decor, waar leden elkaar kunnen ontmoeten en spreken. Na de ontvangst (vanaf 16.00 uur) kunnen de aanwezigen een kijkje nemen achter de coulissen van deze fraaie concerthal. Voorzitter Roeland Staal zal het programma voor 2020 toelichten, waarna er nog ruim de tijd is om onder het genot van hapjes en drankjes met elkaar te communiceren. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Lees hier meer

Reageren op NVSM ALV notitie vóór 15 januari

NVSM-leden hebben een notitie ontvangen omdat de geplande ALV op 21 november niet door kon gaan wegens onvoldoende aanmeldingen. In deze notitie staan een aantal zaken waar leden op kunnen reageren, zoals het verslag van de vorige ALV en benoemingen binnen het bestuur. Wie wil reageren op de punten die in de notitie staan beschreven kan dit schriftelijk doen via info@nvsm.nl. Voor 15 januari moeten de reacties binnen zijn. 

Bestuurswisseling

Ad-interim penningmeester Nico van Meijel heeft gekozen voor een carrièreswitch waardoor hij buiten de service-industrie gaat werken. Hij legt daarom zijn functie neer in het bestuur van NVSM.
Rimco van Dijk heeft zich kandidaat gesteld voor het bestuur van NVSM. Van Dijk is werkzaam bij The Maintenance Company. Leden kunnen via info@nvsm.nl kenbaar maken of zij het eens zijn met zijn benoeming. Dat geldt ook voor de verlenging van de aanstelling van secretaris Marcel Fabrie en voorzitter Roeland Staal.

Gratis AVG-check 

Voldoen aan de AVG is geen eenmalige exercitie, de wet vereist continue aandacht voor privacybescherming. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van het MKB te maken heeft gehad met cybercrime. Veel bedrijven zullen inmiddels maatregelen hebben getroffen om datalekken te voorkomen, maar is dit voldoende? Door de samenwerking die NVSM is aangegaan met Privacy Zeker kunnen NVSM-leden gratis een check krijgen. Na aanmelding volgt een telefonisch consult. 

 bijeenkomst.

Veilig en gezond werken 

In 2020 zet de Inspectie extra in op arbozorg en wordt er gekozen voor een gedifferentieerde aanpak van ongevalsonderzoek. De focus ligt vooral op bedrijven met gevaarlijke stoffen, het voorkomen van beroepsziekten en psychosociale arbeidsbelasting. Ook het tegengaan van arbeids(markt)discriminatie is een belangrijk onderwerp.

Servicemanager

NVSM is zich aan het beraden over het wel of niet uitgeven van een magazine via de post. Het blijkt dat er onvoldoende advertentie-inkomsten zijn die de kosten van een papieren uitgave kunnen dekken. Leden kunnen vorige uitgaven van het magazine inkijken en downloaden na inloggen op de website www.nvsm.nl. 
De inhoudspagina is ook voor niet-leden in te zien. 

 

Volg NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

 

 

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom,
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
         
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief