Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 3 - oktober 2019  
 
Inhoud
Agenda
Kort nieuws
Productnieuws
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 

Agenda

 
30-31 oktober: Info Security, Utrecht
1 november: Platform Industrie &
  Veiligheid, Delft 
5 november: Logistica, Utrecht
14-15 november: Precisiebeurs,
  Veldhoven
21 november: NVSM ALV en Master- 
  class, Rotterdam 
3 december: Machinebouw, Den Bosch
12 december: Congres Big Data,
  Veldhoven
30 januari: Jaarcongres Industriële
   veiligheid, Utrecht
Meer informatie over deze agenda-punten vindt u op de NVSM-website. 
 

 Kort nieuws

Impuls Nederlandse be-drijven voor AI in eigen land

 
 

Vijf grote Nederlandse bedrijven hebben het programma Kickstart AI geïnitieerd. Zij hebben als doel om het Artificial intelligence-ecosysteem in Nederland een impuls te geven door de  
ontwikkeling van AI-technologie te bevorderen en te versnellen. Tevens willen zij AI-talent in het land stimuleren. Met verschillende initiatieven willen zij voorkomen dat de kennis over kunstmatige intelligentie in Nederland achterloopt op die van andere landen. 

 

Universiteit wil meer AI-studenten opleiden

 
 

Ook bij de Universiteit Utrecht is kunstmatige intelligentie een belangrijk onderwerp. Zij investeert de komende vier jaar drie miljoen euro extra in onderwijscapaciteit en onderzoek.
Rector Kummeling. “Het is een opleiding waar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt.” 

 

Kennisniveau elektro-technische sector moet omhoog

 
 
Ledverlichting is tegenwoordig heel gewoon. Daarnaast groeit de vraag naar nieuwe technologieën enorm, zoals smart lighting en human centric lighting. De snelheid waarmee deze technologieën opkomen betekent echter wel dat de kennis van elektriciens snel veroudert. Rolf Heynen, directeur van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research, meent: “Wij sporen de elektrotechnische sector aan om de komende vijf jaar stevig te investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs.”

Ambitieuze klimaatdoelen bij grote bedrijven

 
 
In een gezamenlijke verklaring hebben 87 internationale bedrijven aange-kondigd dat ze willen inzetten op meer ambitieuze klimaatdoelen. Ze dagen hun overheden uit om hun voorbeeld te volgen. Allen zijn overeengekomen dat hun activiteiten niet zullen bijdragen aan een opwarming van de aarde met meer dan 1,5 graden Celsius ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Hun uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen moet uiterlijk in 2050 neutraal zijn.  
 

 

 

 

 

Introductie

In de laatste maanden van dit jaar zijn er diverse bijeenkomsten die interessant zijn voor u als servicemanager. Daarnaast zijn er verschillende nieuwsitems over bijvoorbeeld voordelig assistentie inschakelen om aan de AVG te voldoen maar ook over de masterclass die op 21 november wordt gehouden. Centraal thema van deze bijeenkomst is ‘Het aantrekken en behouden van talent in een krappe arbeidsmarkt’.
Onderwerpen uit deze nieuwsbrief, nieuws uit de branche en geplande activiteiten zijn terug te vinden op de website www.nvsm.nl
Tineke Prins, eindredacteur.

Voordelig voldoen aan privacywet

Sinds vorig jaar mei is de vernieuwde wet op privacy (AVG) van kracht. Naast technische maatregelen om persoonsgegevens te beschermen, moeten er ook juridische zaken worden geregeld. Het blijkt voor veel ondernemingen lastig te zijn om te weten welke maatregelen er allemaal genomen moeten zijn om aan de AVG te voldoen en te blijven voldoen. AVG vereist immers continue aandacht voor privacybescherming.
NVSM is een samenwerking aangegaan met AVG-expert Privacy Zeker. Leden van NVSM krijgen korting op de dienstverlening. 

 

ALV in Rotterdam: 21 november 

 

 

 

NVSM houdt haar najaars-ALV op donderdag 21 november 2019. Locatie is de Rotterdam School of Management Erasmus University. Het is belangrijk voor leden om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst start om 15.00 uur, inloop is vanaf 14.30 uur. De agenda wordt op het besloten ledendeel geplaatst van de website. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een e-mail naar het secretariaat:

 

Masterclass 21 november "Aantrekken en behouden van talent" 

Aansluitend aan de ALV in Rotterdam vindt op dezelfde locatie een masterclass plaats. Inlopen kan vanaf 15.30 uur, om 16.00 uur start de masterclass. Om 20.00 uur is het einde van de bijeenkomst, waarbij tussendoor een buffet wordt geserveerd. 
‘Het aantrekken en behouden van talent in een krappe arbeidsmarkt’ is het centrale thema tijdens deze masterclass, waarmee op interactieve wijze wordt ingegaan op een van de grootste uitdagingen waar organisaties momenteel mee worstelen. 
De investering voor leden is € 95,00, incl. buffet. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. 
 

Nieuwe leden

NVSM begroet als nieuw lid:
de heer M. van Beek, Expectations Management B.V. T. 06-53869820 I. www.expectations.nl
 

Verloop 

Churn rate, ofwel verloop, is de maat voor verlies van klanten. Hoewel gezegd wordt dat het zes keer zo duur is om een nieuwe klant binnen te halen als om bestaande te houden, is het volgens René Degen raadzaam om eens serieus naar verloop te kijken. Zelfs de klant die u liever kwijt dan rijk bent, kan negatieve gevolgen hebben voor het imago van het bedrijf. Maar een klant zomaar binnenhalen heeft ook zo zijn nadelen, beschrijft Degen; hij vertelt hoe marketingonderneming Hidden Profits het aanpakt. 
 

Servicemanager 

NVSM-leden krijgen vier keer per jaar het magazine Servicemanager gratis toegezonden. Leden kunnen, na inloggen op de website www.nvsm.nl, het magazine inkijken en downloaden. Bedrijven die willen adverteren in het magazine kunnen contact opnemen met frank@trichis.nl. 
De inhoudspagina is ook voor niet-leden in te zien.
 

Volg NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep

 

Twitter
Volg NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link
 

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen, kunnen dit doen door een persbericht in te zenden. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in de Servicemanager. Wilt u een advertorial plaatsen, neem dan ook contact met het secretariaat

 

 Productnieuws

Outdoor HMI bij extreme omstandigheden 

Pro-face introduceert SP5000X, een nieuwe serie HMI displays speciaal ontwikkeld voor gebruik buitenshuis onder de meest barre omstandigheden. Om de levensduur te verlengen is een uitgebreide UV-bescherming toegepast, is het stof- en waterdicht en beschikt het over de certificering IP66.

De SP5000X is geschikt voor gebruik in speciale voertuigen en is compatibel met een groot aantal verschillende voedingseenheden, van DC12V tot 24V.

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie: 
Tineke Prins 

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief