Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 1 - maart 2019  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 

 Kort nieuws

 

Honderden ingenieurs als docent
technisch onderwijs

 
 

Het toenemend tekort aan technisch geschoold personeel leidde ertoe dat Eppo Bruins (ChristenUnie) eind vorig jaar een Kamermotie indiende, met succes. Hightechbedrijf ASML haakt hierop in. Het bedrijf wil honderden ingenieurs beschikbaar stellen om daarmee het tekort aan docenten in het technisch onderwijs te helpen oplossen. 

 

Roest rust niet

 
 

Roest is een ongelofelijk actief materiaal, dat onder de moeilijkste omstandigheden altijd nog wel een gaatje ziet waar het door kan groeien. Onderzoekers hebben nu met behulp van ijzerisotopen en atom probe tomografy (APT) de eerste 3D-kaarten gemaakt die laten zien hoe ijzeratomen zich bij afwezigheid van zuurstof schikken en herschikken in een klein ijzeroxidekristal.  

Preventie blootstelling gevaarlijke stoffen

 
  Versterking van het preventiebeleid en intensivering van toezicht en handhaving moeten leiden tot maximale preventie van blootstellingen aan gevaarlijke stoffen op de werkplek. In het programma 'Preventie Beroepsziekten' worden samen met branches en beroepsgroepen effectieve interventies opgesteld en geïmplementeerd. Ook wordt bestaande kennis beter toegankelijk gemaakt en wordt het ontwikkelen en toepassen van innovaties gestimuleerd.  
 

Agenda

 
  • 14 maart: Industrial Cyber Security, Utrecht
  • 21 maart: OWNH-bijeenkomst, Veghel 
  • 26 maart: Industrial Ethernet, Veenendaal
  • 27-28 maart: Maintenance 2019, Antwerpen
  • 9-11 april: Maintenance Next 2019, Rotterdam
  • 11 april: Rondetafel bijeenkomst Eindhoven
  • 14-16 mei: Elektro Vakbeurs, Gorinchem
  • 12 juni: Jubileumcongres NVSM, Rotterdam 
 

Productnieuws

 

Dataopslag sneller met laser

 
  Onderzoekers hebben een stap gezet op weg naar energiezuinigere en snellere dataopslag. Zij beschrijven een techniek om met extreem korte laserpulsjes data weg te schrijven naar magnetische opslag. Met nieuwe technieken zien zij mogelijkheden voor toepassingen in fotonische chips, een ontluikend vakgebied waar Nederland internationaal een sleutelrol in hoopt te kunnen gaan spelen.
 

Introductie

Nu het voorjaar voor de deur staat is het tijd om definitieve plannen te maken voor de rest van het jaar. Nieuwe ideeën opdoen en innovaties in overweging te nemen. NVSM heeft diverse bijeenkomsten op het programma staan waar leden inspiratie uit kunnen halen. Lees er meer over in deze nieuwsbrief. Items uit deze nieuwsbrief zijn terug te vinden op de website www.nvsm.nl.

U leest hier meer nieuws uit de branche en over geplande activiteiten.
Tineke Prins, eindredacteur.

21 maart OnderWeg Naar Huis-bijeenkomst in Veghel

Onder de titel ‘Zorgt innovatie voor een tevreden buitendienstmedewerker?’ komen op 21 maart tijdens de OWNH-bijeenkomst de eerste praktijkervaringen aan bod van het inzetten van Artificial Intelligence (AI) en Augmented Reality (AR) voor serviceorganisaties. Beide toepassingen zijn ingezet om het werk van de service-engineer gemakkelijk te maken. Medewerkerstevredenheid is een belangrijke drijfveer voor het inzetten van moderne technologie. Het programma duurt van 15.30 tot 19.00 uur. Inschrijven voor deze inspirerende bijeenkomst kan via de website of een e-mail naar info@nvsm.nl

 

11 april Rondetafel Kennisuitwisseling over krapte op de arbeidsmarkt

Op donderdagmiddag 11 april 2019 houdt NVSM in samen-werking met Talent4Service, arbeidsintermediair in de techniek, een rondetafelgesprek over de krapte op de arbeidsmarkt in de techniek.
Voor welke uitdagingen wordt u gesteld als het gaat om het vinden en behouden van vakbekwaam personeel? Meld je aan op de website.  

12 juni NVSM-Lustrumcongres

Op een geweldige locatie in Rotterdam houdt NVSM op woensdag 12 juni haar jaarcongres, een lustrumcongres vanwege het 40-jarig bestaan van de vereniging. ‘Service 2029, aanpassen of uitsterven’ is het veelbelovende thema dat deze dag centraal staat. Sprekers uit het bedrijfsleven en de politiek belichten dit thema en geven inspirerende inzichten. Dagvoorzitter is de bekende presentator Roelof Hemmen.  

Inschrijven NVSM-Lustrumcongres

     

Het NVSM congres 2019 wordt in dit 40ste NVSM-jaar een hoogtepunt. Inschrijven voor het congres kan via de website van de NVSM. Wie dit voor 15 maart doet, investeert hiervoor

€ 245, na die datum is de prijs € 375. Voor servicemanagers die lid willen worden van de vereniging en het congres willen bezoeken is er een speciale actie

 

     
 

Geslaagde nieuwjaarsreceptie

     

Leden van NVSM waren op 17 januari te gast bij Miele in Vianen waar NVSM haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst hield. De gasten werden warm onthaald en toastten met elkaar op het nieuwe jaar. Uiteraard stond er een interessante rondleiding op het programma in het Miele-hoofdkantoor. Voorzitter Roeland Staal sprak de leden toe. Hij meldde dat het voor veel bedrijven de grootste uitdaging is om de opdrachten te realiseren en het serviceniveau op het gewenste niveau te houden of te krijgen. Ook haalde hij het gunstige zakelijke klimaat aan, waarvan we nu profiteren. Zijn toespraak is terug te lezen op de website.  

Nieuwe leden

NVSM begroet als nieuw lid:
de heer M. Schreurs. Tecnilab-BMI B.V., Someren.
T. 0493-440706. I. https://tecnilab-bmi.nl

 

Oproep leden Kascontrolecommissie

NVSM is op zoek naar leden voor de Kascontrolecommissie. Deze commissie zal de cijfers van 2018 controleren, zodat deze in de Algemene Ledenvergadering van 16 mei 2019 besproken kunnen worden.

Interesse? Meld je aan bij het secretariaat!

Ranking

   

René Degen schrijft in zijn zesde artikel over klanttevredenheidsonderzoeken dat een groeiend marktaandeel vaak een negatieve voorspeller is van klanttevredenheid. Het is daarom goed om te beseffen dat een daling van het marktaandeel op deze wijze kan zorgen voor een stijging van het klanttevredenheids-cijfer. Daarom is ranking belangrijk. Ranking gaat over het voorkeursrijtje dat uw klanten in hun hoofd hebben wanneer zij in één blik naar u én uw concurrentie kijken. Lees meer over dit fenomeen en hoe de mentale ranking uiteindelijk zijn definitieve vorm krijgt, volgens Degen. 

 

   

Servicemanager

NVSM-leden krijgen vier keer per jaar het magazine Servicemanager gratis toegezonden. Binnenkort verschijnt de volgende editie. Leden kunnen, na inloggen op de website www.nvsm.nl het magazine inkijken en downloaden. Bedrijven die willen adverteren in het magazine kunnen contact opnemen met frank@trichis.nl. De inhoudspagina is ook voor niet-leden in te zien.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen, kunnen dit doen door een persbericht in te zenden. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in de Servicemanager. Wilt u een advertorial plaatsen, neem dan ook contact met het secretariaat

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief