Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 5 -december 2018  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Minder regels voor drones

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil innovatieve toepassingen van drones aanjagen door minder eisen te stellen aan testlocaties en experimenten voor inspectiewerk. "Drones kunnen onder meer helpen bij dijkbewaking of verkeersmanagement. Ook in Europa zet ik mij in voor meer ruimte voor innovatie. Tegelijkertijd blijft bij het gebruik van drones de veiligheid van belang," vindt zij.  

Jaarcongres Industriële 
veiligheid

In de Fabrique in Utrecht vindt op 24 januari het jaarcongres Industriële Veiligheid plaats. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag. Daarbij is kennisdeling en interactie centraal. 
Kijk hier voor meer informatie. 

IT & Software Asset Management

Op 30 januari wordt in het Conference Center De Montil in Affligem-Essene (België) de 15e editie van het IT & Software Asset Management (SAM) gehouden. Het softwaregebruik groeit exponentieel en het licentielandschap wordt als gevolg van deze ontwikkelingen steeds complexer. Ook Software-as-a-Service (SaaS) en software die door het bedrijf worden gekocht, zijn ontwikkelingen met consequenties.
Tijdens dit jaarlijkse evenement over het beheer van softwarelicenties zouden bedrijven een volgende stap in hun ‘SAM maturity’ kunnen maken.

  Agenda

  • 17 januari: NVSM Nieuwjaarsbijeenkomst
  • 24 januari: Industriële veiligheid, Utrecht
  • 13/14 maart: Rapid Pro, Veldhoven
  • 14 maart: Industrial Syber Security, Utrecht
  • 27/28 maart: MAIN Industrie 2019, Groningen
  • 12 juni: Jubileumcongres NVSM, Rotterdam

Klik hier voor meer info over deze agenda-punten.

Productnieuws

Microsoft werkt aan nieuwe browser

 

 

Microsoft werkt aan nieuwe browser gebaseerd op Chromium

In 2015 onthulde Microsoft al een nieuwe browser: Edge. Maar hier waren in het begin nogal wat problemen mee. Het bedrijf zou de browser nu dan ook opgeven en een geheel nieuwe variant maken. Die browser zou gebouwd worden op Chromium, melden anonieme bronnen tegenover Windows Central.

Chromium is waar de browser Google Chrome op gebouwd is. De nieuwe browser van Microsoft draagt nu nog de codenaam Anaheim, en moet uiteindelijk Edge als de standaard browser op Windows 10 gaan vervangen. Lees hier meer. 

 
 

 

 

Introductie

NVSM wenst alle leden geweldige feestdagen toe maar kijkt ook alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Er staan diverse bijeenkomsten op het programma, te beginnen met de nieuwjaarsreceptie. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over, maar ook over bijvoorbeeld de onlangs gehouden Masterclass en ALV.   

Alles is terug te vinden op de website  en hier leest u meer nieuws uit de branche en over geplande activiteiten.
Tineke Prins, eindredacteur.

Nieuwjaarsreceptie voor leden 

Donderdag 17 januari opent Miele Nederland in Vianen haar deuren en biedt de leden van NVSM de mogelijkheid om met elkaar het glas te heffen en te toasten op het nieuwe jaar. Het programma van de bijeenkomst is hier te vinden. 
 

Succesvolle Masterclass

NVSM hield op 22 november een inspirerende masterclass met als thema ‘Presteren met Partners’ voor haar leden. De deelnemers werden meegenomen langs de veranderde definitie en rol van Inkoop sinds de jaren 70 tot nu. Inkoop kan immers een grote impact hebben op de financiële performance van een organisatie, zowel op omzet(groei), benutting van de assets als op kostenmanagement. 
Op de website is een verslag te lezen van de bijeenkomst.
Foto’s van de Masterclass zijn terug te vinden in de fotogalerij. 

NVSM nieuw bestuurslid

Tijdens de ALV in november is Peter Leenhouts aangesteld als nieuw bestuurslid van NVSM. Leenhouts werd ruim 20 jaar geleden lid van de vereniging. “Ik heb de branchevereniging altijd een warm hart toegedragen. Het is een goede vereniging waarin je met vakbroeders van gedachten kunt wisselen over ontwikkelingen op het gebied van servicemanagement. Ik ben blij dat ik na zoveel jaren nu zelf een steentje kan bijdragen aan de activiteiten die NVSM organiseert voor haar leden.” 

Save the date - lustrumcongres NVSM

Het duurt nog even, maar zet de datum vast in uw agenda 12 juni 2019. Dan organiseert NVSM in Rotterdam haar jaarcongres. Met 40 jaar wordt dit een bijzonder lustrumcongres dat in het teken staat van de stelling die Charles Darwin 160 jaar geleden al in zijn evolutietheorie bezigt: aanpassen of uitsterven. Tijdens het NVSM-lustrumcongres ‘Service 2029’ op 12 juni  2019 blikken we terug, maar bovenal 10 jaar vooruit aan de hand van inspirerende inzichten door sprekers uit bedrijfsleven en politiek. Een evenement dat u niet mag missen!

 

Monitor Human Behaviour

In de reeks van negen artikelen over klanttevredenheidsonderzoeken bekijkt schrijver René Degen dit wijdverbreide fenomeen van verschillende kanten. Onlangs verscheen het vijfde verhaal in deze reeks. Hij grijpt het eerste succesnummer van de IJslandse zangeres Björk aan: Human Behaviour. Lees verder over menselijk gedrag dat zo verwarrend kan zijn, maar waar wel beleid op gemaakt moet worden.

 

Servicemanager

Leden van NVSM ontvangen vier keer per jaar het magazine Servicemanager. In oktober verscheen editie nr 9. Leden kunnen, na inloggen op de website www.nvsm.nl het magazine inkijken en downloaden. Bedrijven die willen adverteren in het magazine kunnen contact opnemen met frank@trichis.nl. 
De inhoudspagina is ook voor niet-leden terug te lezen.

Nieuwe leden

Sinds november begroet NVSM de volgende nieuwe leden:

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen, kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine. Wilt u een advertorial plaatsen, neem dan ook contact met het secretariaat.

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie: Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief