Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 4 - september 2018  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Grootste veiligheidsrisico's in de industriële sector

 

Onderbezetting, te weinig investeringen en menselijke fouten zijn de belangrijkste bedreigingen voor de digitale veiligheid van vitale netwerken in de energie-, logistieke en industriële sector. Dit meldt Kaspersky Labs na het onderzoek ‘State of Industrial Cybersecurity (ICS) 2018’. Tegelijkertijd geven de respondenten in dit jaarlijkse onderzoek naar de veiligheid van vitale infrastructuren aan dat 40% van hun kritische netwerken in zes maanden tijd geconfronteerd zijn met cyberaanvallen.

 

SMART Service & Maintenance
congres 2018
 

 

In de Fabrique in Utrecht vindt op 11 oktober het congres Smart Service & Maintenance 2018 plaats. Het thema is: Digitale Transformatie van uw service- en onderhoudsorganisatie. Onderwerpen die zoal aan de orde komen zijn ‘Omdenken: Transformatie van businessmodellen’, ‘Adoptie en gebruik van technologie’, Optimaliseren van service- en onderhoudsprocessen’ en 3D-printing. Kijk hier voor meer informatie. 

 

Start opleiding tot Smart technician  

 

Een klas tweedejaars studenten Middenkader Engineering van Tech College doorloopt dit schooljaar de pilot ‘Smart Technician’. De studenten gaan naar verschillende bedrijven voor gastlessen en het werken aan projecten op het gebied van smart industry en smart technology.

De doelstelling van de pilot Smart Technician is om samen met het bedrijfsleven onderwijs vorm te geven, volgens de laatste stand der techniek. Eind augustus zijn de eerste leerlingen gestart met de Smart Technician pilot.

 

  Agenda

  • 2-5 oktober: World of Technology & Science, Utrecht
  • 7 oktober: Inspirerende Ingenieurs: Den Haag
  • 11 oktober: SMART Service & Maintenance congres: Utrecht
  • 30 okt-1 nov: METAVAK GO: Gorinchem
  • 22 november: ALV OWNH-bijeenkomst 

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 Productnieuws

Onderhoud wordt een aantrekkelijke ‘game’ met Mixed Reality

Mixed Reality is een efficiency verhogende toepassing voor monteurs in onderhoudsbedrijven. Tevens maakt deze technologie de branche weer een stuk aantrekkelijker voor een nieuwe generatie technici. Tijdens de diagnose bij onderhoud kan de onderhoudsmonteur hiermee op een eenvoudige manier bruikbare, visuele informatie krijgen. Daarnaast kan ook een tweedelijns expert worden ingeschakeld die op afstand meekijkt.

Lees hier meer. 

 

 

 

 

Introductie

Na een lange, warme lange zomer is er voldoende energie opgebouwd om nieuwe ideeën te ontwikkelen en inspiratie op te doen om de werkprocessen te verbeteren. De NVSM is volop bezig met activiteiten om haar leden hierbij te faciliteren. Over het jaarlijkse NVSM-congres later meer, maar in deze nieuwsbrief vindt u al wel informatie over andere activiteiten die op de agenda staan. Kijk ook regelmatig op de website www.nvsm.nl voor nieuws uit de branche en activiteiten.

Tineke Prins, eindredacteur 

22 november: ALV in Rotterdam 

In het najaar houdt NVSM haar ALV op donderdag 22 november 2018 bij de Rotterdam School of Management Erasmus University, Rotterdam. Een belangrijk moment voor leden om hierbij aanwezig te zijn en mee te beslissen over de koers van de vereniging. De bijeenkomst start om 15.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een e-mail naar het secretariaat: info@nvsm.nl

 

Masterclass

NVSM heeft een inspirerende masterclass georganiseerd voor haar leden. Deze vindt plaats aansluitend aan de ALV op 22 november 2018 in Rotterdam (Rotterdam School of Management Erasmus University). Inlopen kan vanaf 16.00 uur, de masterclass start om 16:30 uur en eindigt om circa 20.00 uur. Voor een maaltijd wordt uiteraard gezorgd.

Voor leden van NVSM bedraagt de investering € 95,-. Niet-leden van NVSM, die per 1 januari 2019 lid willen worden kunnen contact opnemen met het secretariaat voor een speciale regeling. 

Bij uitzondering kunnen niet-leden deelnemen voor

€ 145,- De bedragen zijn inclusief de maaltijd die wordt aangeboden (de bedragen zijn excl. btw). Aanmelden en informatie via het secretariaat info@nvsm.nl of 033-247 3424. Klik hier voor het programma. 

 

NVSM bij Ideo klantendag

Donderdag 11 oktober houdt Ideo Field Service, één van de NVSM-leden, een klantendag. NVSM-leden zijn van harte welkom. Afgevaardigden van NVSM zullen tijdens de bijeenkomst een presentatie geven met een aantal uitkomsten van de jaarlijkse service-enquête (Service Monitor). Leden die hebben deelgenomen aan deze enquête hebben gratis een exemplaar van de Service Monitor ontvangen.

Nieuwe bestuursleden

Het bestuur van NVSM is op dit moment in gesprek met een potentieel nieuw bestuurslid. Echter, er zijn meer bestuursleden van wie de zittingstermijn binnenkort eindigt. Het bestuur kijkt daarom uit naar enthousiaste leden die, net als de bestuursleden van de afgelopen jaren, zich willen inzetten voor de vereniging. Van de nieuwe bestuursleden wordt verwacht dat zij een inhoudelijke bijdrage leveren aan de te ontplooien activiteiten en hierbij hun eigen netwerk inzetten. De bestuursleden van NVSM zorgen er onder meer voor dat kennis en ervaring wordt uitgewisseld. Informatie is te krijgen via info@nvsm.nl of 033-247 3424.
 

Nieuwe leden

 

Hr. Walter ter Rahe, SCAN COIN Netherlands BV, Soestduinen. T. 035 – 6039888 I. www.suzohapp.com

 

 

 

 

 

Mw. Arline Nijeboer, Experis Ciber, Eindhoven.

T. 040 - 232 9090 I. www.ciber.nl

 

Servicemanager

Leden van NVSM krijgen vier keer per jaar het magazine Servicemanager gratis toegezonden. In oktober verschijnt editie nr 8. Leden kunnen, na inloggen op de website www.nvsm.nl het magazine inkijken en downloaden. Bedrijven die willen adverteren in het magazine kunnen contact opnemen met frank@trichis.nl.

De inhoudspagina is ook voor niet-leden terug te lezen. 

 

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 Productnieuws

3D-printen met metaal

 

3D-printen met metaal is niet veel moeilijker dan printen met kunststof, mits je er een amorfe metaallegering voor uitzoekt. Dit meldt Yale-onderzoeker Jan Schroers in het tijdschrift Materials Today. Zo’n amorfe legering of bulk metallic glass bestaat gewoonlijk uit een mix van atomen met sterk uiteenlopende diameters. In theorie kunnen die wel uitkristalliseren maar het kost ze zo veel moeite om de juiste positie in het kristalrooster te vinden, dat het ze alleen lukt wanneer de smelt maar heel langzaam afkoelt. Lees hier meer

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief