Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 3 - juli 2018  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Belangrijke marktontwikkeling: allround inzetbaarheid

 

De allround inzetbaarheid van technici wordt door technisch Nederland gezien als de belangrijkste ontwikkeling van dit moment (21%). Daarnaast is ook het borgen en bijbrengen van kennis en kunde belangrijk binnen de technische branche (20%). De top drie marktontwikkelingen wordt afgesloten met het tekort aan technici (18%).

Praktijkleren op de tocht

MKB-Nederland, VNO-NCW, FNV en de Industriecoalitie (UNETO-VNI, Bouwend Nederland, Metaalunie en FME) maken zich ernstig zorgen over de financiering van het praktijkleren in de beroepsgerichte leerweg (bbl). Het ministerie van OCW heeft al een bezuiniging van € 7 miljoen aangekondigd. Dat mag geen opmaat zijn naar het verder uitkleden van de subsidieregeling praktijkleren. Fors bezuinigen op de bbl kost tot 40.000 leer-werkbanen per jaar en met name in het mkb, zo waarschuwen zij. 

Tekort aan technici schaadt concurrentiepositie 

Meer dan de helft van de technische organisaties verwacht dat het tekort aan technici de concurrentiepositie van Nederland op termijn negatief zal beïnvloeden. 32% ziet op dit moment al negatieve gevolgen van het tekort.

Dit percentage is in 2018 met 79% nagenoeg gelijk. Verschillende oorzaken worden door respondenten genoemd.  

  Agenda

  • 11-13 september: Installatiebeurs, Hardenberg
  • 18-20 september: Technische Industriële vakbeurs, Hardenberg
  • 11 oktober: SMART Service & Maintenance congres 2018
  • 22 november: ALV OWNH-bijeenkomst
  •  

    Meer informatie over deze agendapunten is te vinden op de website van de NVSM. https://www.nvsm.nl/agenda 

 Productnieuws

Grootste batterij van Europa 

In het Duitse Jardelund, bij de grens met Denemarken hebben Eneco en Mitsubishi de grootste batterij van Europa gebouwd. Met een vermogen van 48 MW en capaciteit van 50MWh (dat is bijna 1000 maal de accu van de Tesla Model 3) zorgt de EnspireME voor de broodnodige netstabiliteit in een deelstaat met veel wind en zon.

De superbatterij staat strategisch dichtbij het transformatorstation voor de ‘gelijkstroomsnelweg’ van Noord- naar Zuid-Duitsland. Lees hier meer. 

 

 

 

 

Introductie

We staan aan de vooravond van een – laten we het hopen – mooie lange zomer. Voor de ene manager een extra drukke tijd wegens onderbemensing door vakanties, voor de ander juist een rustige tijd. Tijd om op de hoogte te komen van de actualiteiten en inspiratie op te doen voor het komende seizoen. Laat deze nieuwsbrief u alvast triggeren om dit te realiseren. Lees ook meer op de website www.nvsm.nl

Tineke Prins, eindredacteur.

Zin- en succesvol NVSM Congres 

In mei vond in de Mariënhof in Amersfoort een succesvol verlopen jaarcongres plaats. Diverse sprekers deden de managers aan het denken zetten, overpeinzen of glimlachen. Het congres stond dit jaar in het teken van Employee Experience.

Een van de hoogtepunten was de uitreiking van de NVSM Innovatie Award van 2018. Na een perfect getimede pitch nam Kim Roersma de award in ontvangst van voorzitter Roeland Staal en

Heleen Mes van het Happinessbureau. Het bedrijf won de prijs met hun inspirerende initiatief: Mother Nature Cleans. Een fotoverslag is te vinden op de website. Hier leest u meer over het congres.

Rapportage NVSM Service Monitor

In maart vroeg de NVSM haar leden en relaties deel te nemen aan de NVSM Service Monitor, het jaarlijkse onderzoek waarmee de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de servicesector in kaart worden gebracht. Ontwikkelingen die van belang zijn voor de toekomst van onze sector. Nieuw dit jaar waren vragen over HR in ServiceManagement; de uitdaging voor organisaties om servicemedewerkers te vinden, te boeien en te binden.

Deelnemers aan de enquête ontvangen over enkele weken de rapportage automatisch en kosteloos per post.

Wie niet heeft deelgenomen maar wel graag de NVSM Service Monitor wil ontvangen kan de rapportage aanvragen bij het secretariaat via info@nvsm.nl of 033-247 34 24 tegen betaling van € 75.  

Save the date

 

In het najaar houdt de NVSM de ALV. Deze vindt plaats op donderdag 22 november. Aansluitend wordt een Op-Weg-Naar-Huis-bijeenkomst gehouden. De locatie en tijd (in de middag) worden later bekendgemaakt. Zet de datum alvast in uw agenda.

Is uw AVG al in orde? Zie de checklist AVG

Is uw AVG al in orde? Zie de checklist AVG

25 mei 2018 is weliswaar allang voorbij, nog niet alle bedrijven zijn geheel AGV-proof. De NVSM heeft voor haar leden een checklist gemaakt waarmee bedrijven kunnen checken of zij alle stappen hebben doorlopen om volledig aan de AVG-wet te voldoen.

Lees hier meer. 

NIeuw lid 

De NVSM begroet als nieuw lid:
Ruud Kockelkorn. PeachGroup BV, Heerlen.
T. 045 5281618.
I. www.peachgroup.nl

Servicemanager

Leden van de NVSM krijgen vier keer per jaar het magazine Servicemanager gratis toegezonden. Eind juni verscheen editie nr 7. Tevens kunnen leden de inhoud, na inloggen op de website www.nvsm.nl het magazine inkijken en downloaden. Bedrijven die willen adverteren in het magazine kunnen contact opnemen met frank@trichis.nl.

De inhoudspagina is ook voor niet-leden terug te lezen. 

   

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.
Wilt u een advertorial plaatsen, neem dan ook contact met het secretariaat.

 Kort nieuws

Magneetventiel zonder luchtverbruik 

Het 3/2 magneetventiel, type 3969 van SAMSON SAMSOMATIC is zowel in elektrisch als in pneumatisch opzicht bijzonder energiezuinig. Het universele ontwerp maakt type 3969 eenvoudig inzetbaar op pneumatische aandrijvingen met een lineaire of roterende asbeweging. De e/p-omvormer is ontworpen voor DC-signalen van 14 tot 28V. Bij wijziging kunnen – dankzij het modulaire ontwerp en zonder extra inspanning – de magneetventielen van SAMSON SAMSOMATIC worden vervangen. Lees hier meer.   

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief