Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 2 - maart 2018  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Cloudgebaseerde marktplaats voor industrie

Dassault Systèmes heeft een 3DExperience marktplaats gelanceerd. Dat gebeurde tijdens de SolidWorks World 2018 in Los Angeles. Het ‘Make’ online systeem maakt een betere samenwerking mogelijk tussen industriële bedrijven en vergemakkelijkt zakendoen met industriële ondernemingen en dienstverleners. De cloudgebaseerde marktplaats is een nieuw handelsplatform voor transacties op het gebied van digitaal ontwerp, engineering en productie. Lees hier meer.

 

Onderzoek naar batterij-capaciteit 

Om betere batterijen te maken hebben onderzoekers de laatste jaren vooral nieuwe elektroden en elektrolyt-materialen ontwikkeld. Toch is er nog veel onbekend over de werking van de nieuwe materialen in batte-rijen. De reden is dat er geen methoden waren om de processen in werkende batterijen te volgen. Dr.ir. Marnix Wagemaker van de TU Delft, gaat onderzoeken waarom de bereikte opslagcapaciteit van de huidige generatie batterijen achterblijft bij de capaciteit die theoretisch haalbaar moet zijn. Lees hier meer.

  Agenda

  • 5 april: ALV en OWNH, Schiedam
  • 11-12 april: Beurs Safety&Health@Work, Rotterdam
  • 17-19 april: Beurs Maintenance, Gorinchem
  • 18 april: Het Factuurcongres, Nieuwegein
  • 24 mei: NVSM congres, Amersfoort

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 

 

 

 

Introductie

Een dezer dagen valt de nieuwe 'Servicemanager' in de brievenbus. Hierin volop achter-grondnieuws en interessante interviews. Ander nieuws leest u in deze nieuwsbrief en op de website www.nvsm.nl

Tineke Prins, eindredacteur 

5 april: ALV en OWNH-bijeenkomst

Donderdag 5 april houdt NVSM haar ALV in Schiedam. Aansluitend zijn de leden te gast bij Service Center van Facilicom aan de Karel Doormanweg 4, Schiedam. Vanaf 14.30 uur is de inloop. Het programma start om 15 uur en wordt na onder meer een rondleiding bij de Alarm Service Centrale om 18 uur afgesloten met een borrel.

Meld je hier aan!

 

Voor NVSM-leden: Checklist AVG

Veel bedrijven zijn al druk doende met het invulling geven aan de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming. Op deze wet wordt vanaf 25 mei 2018 gehandhaafd. AVG vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Iedere organisatie of zelfstandige professional zal aan de hand van documenten moeten kunnen aantonen dat zij voldoet aan de privacybeginselen uit de AVG. NVSM heeft voor haar leden een ‘Checklist AVG’ beschikbaar. Lees hier meer.

Doe mee aan de NVSM Service Monitor

Een jaarlijks terugkerend belangrijk onderzoek is de NVSM Service Monitor; hierin worden trends en ontwikkelingen in de branche gemeten en in kaart gebracht. De monitor komt tot stand naar aanleiding van een enquête onder managers uit de servicesector. De vragenlijst is tot 13 april in te vullen. De respon-denten krijgen het rapport (waarde € 75) gratis toe gezonden. Tevens maken deelnemers kans op een smart finder. Klik hier voor meer informatie en om naar de enquête te gaan. 

Vakbeurs Maintenance 

De internationale beursorganisator Easyfairs houdt van 17 tot en met 19 april voor de eerste keer de vakbeurs Maintenance in Gorinchem. Eerdere edities van deze beurs vonden plaats in onder meer Stuttgart en Antwerpen. De vakbeurs biedt een relevant en oplossingsgericht platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud en asset management. Lees hier meer.

 

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuwe leden

De NVSM begroet tot nu toe in 2018 het volgende nieuwe lid:

   

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief