Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 1 - januari 2018  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Binnenkort: Handhaven Wet datalekken (AVG)

Een wet die al sinds mei 2016 van kracht is, gaat vanaf 25 mei 2018 serieus worden. Vanaf dan wordt er gehandhaafd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of – in het Europese jargon – de General Data Protection Regulation (GDPR). Die inloopperiode van twee jaar zou ervoor hebben moeten zorgen dat iedereen ‘rustig’ kon toewerken naar de juiste status quo: weten wat je hebt aan data, wat je ermee mag en vooral, wat er niet mee mag. Wie zijn zaken niet op orde heeft kan met name bij een datalek rekenen op een hoge boete. Lees hier meer. 

 

Nieuwe zzp-wet vervangt Wet DBA!

Er is al veel om te doen geweest maar nog voor er goed en wel gebruik wordt gemaakt van de nieuwe wet DBA wil het nieuwe kabinet er al weer van af. Deze in 2016 ingevoerde wet ter vervanging van de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) zorgt voor teveel onzekerheid en onrust onder zzp'ers en hun opdrachtgevers. In plaats daarvan komt er een nieuwe wet die opdrachtgevers en echte zzp'ers de zekerheid geeft dat geen sprake is van een dienstbetrekking. In de tussentijd blijft de handhaving van de Wet DBA opgeschort.

 

Orsatel Telecom B.V. overgenomen

 

Orsatel Telecom B.V. gevestigd in Wateringen (Zuid-Holland) is specialist op het gebied van bekabelde en draadloze communicatieverbindingen voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf is recent overgenomen door branchegenoot Quamba Lab B.V. – eigenaar van Quamba People uit Hoevelaken. Quamba People (aangesloten bij NVSM) is een landelijk opererende personeelsbemiddelaar gericht op de Field Service Engineers. Quamba People is groot geworden in de telecomsector.

 

Metaalbedrijven innoveren te weinig

De toepassing van kennis bij metaalbedrijven in het mkb moet veel beter. Nederland is kampioen kennisontwikkeling maar er is veel te weinig uitwisseling van die kennis. Dat vinden Koninklijke Metaalunie, MKB-Nederland en TNO. Daarom heeft Metaalunie de MKB Knowledge Deal ontwikkeld, die de drie partijen hebben ondertekend. 

 

  Agenda

  • 18 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst NVSM, Cruquius
  • 25 januari: Jaarcongres Industriële veiligheid, Utrecht
  • 5 februari: Smart Industry Jaarevent, Bussum
  • 6-9 februari: Integrated Systems Europe 2018, Amsterdam
  • 7 maart: Internet of Things congres, Amsterdam
  • 22 maart: Service Manager Dag 2018, Den Bosch
  • 11-12 april: Beurs Safety&Health@Work, Rotterdam

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 

 

 

Introductie

De NVSM start het nieuwe jaar met een inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst. Aanmelden kan nog! Uiteraard staat er meer op het programma en is er meer nieuws uit de branche te melden. Lees er meer over in deze nieuwsbrief en op de website nvsm.nl

Tineke Prins, eindredacteur 

.

18 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst 

Traditietrouw start de NVSM het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst op een bijzondere locatie. 18 januari is het Cruquius Museum (gelegen tussen Hoofddorp en Haarlem) het toneel van de jaarlijkse bijeenkomst. Het complex omvat een prachtig gebouw en watergemaal en is onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed. Naast een rondleiding en verhalen over de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder zal voorzitter Roeland Staal vooruitblikken op het nieuwe jaar. Er staat ook vermaak op het programma. Fritz, een van de meeste geboekte goochelaars, is uitgenodigd om de aanwezigen verbaasd te laten staan en vooral ook te laten lachen. 

De nieuwjaarsbijeenkomst is uiteraard gratis toegankelijk voor de leden van de NVSM.

Aanmelden is wel noodzakelijk.

Peter Groot legt bestuursfunctie neer

Om persoonlijke redenen heeft Peter Groot (foto links), zoals eerder tijdens de ALV aangekondigd, zijn functie als penningmeester bij de NVSM moeten neerleggen. Zijn functie wordt voorlopig waargenomen door bestuurslid Erik Vermaas (foto rechts).

De NVSM kijkt uit naar nieuwe bestuursleden. Wie hierover informatie wil kan dit melden via het secretariaat van de NVSM via info@nvsm.nl. Belangstellenden worden dan teruggebeld. 

Klantonderzoek, waar doe je het voor!

René Degen gaat in zijn derde artikel over klanttevredenheid in op het klantonderzoek.

Elke bedrijf moet klantonderzoek doen en wil de klanttevredenheid kennen. Er zijn veel goede redenen voor die opvatting. Je kunt algemene tevredenheid willen meten, maar ook de effecten van een maatregel of van een productintroductie in de markt willen volgen. Je kunt een afdeling of een specifieke bedrijfsactiviteit willen verbeteren of je bent al tevreden als je aan de verplichte eisen van een ISO9001-norm of een inspectie voldoet. Marketeers willen de klant laten merken dat zijn mening ertoe doet. Sommige ondernemingen doen onderzoek omdat iedereen in de branche het doet. Soms al járen. Soms al jaren onveranderd. Lees hier meer

Tekort aan technici is een acute bedreiging voor de groei

In de installatiebranche ontstaan 20.000 vacatures per jaar die nauwelijks in te vullen zijn. In de technologische industrie en de mkb-metaal zijn tot 2030 zo'n 120.000 nieuwe werknemers nodig.

Werkgevers in de techniek maken zich grote zorgen over het tekort aan goed opgeleide technici. Het tekort aan technische vakmensen vormt een bedreiging voor de groei van de technologische industrie. De Industriecoalitie, waarin Metaalunie, FME, UNETO-VNI en Bouwend Nederland samenwerken, vindt dat innovatie in het techniekonderwijs dringend nodig is. De organisaties vragen in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs om concrete maatregelen. Lees hier meer. 

Servicemanager nr. 5

Servicemanager, het vakblad voor managers in de service maintenance branche, is begin december verschenen. Leden van de NVSM krijgen het magazine gratis toegezonden en kunnen de inhoud, na inloggen op de website www.nvsm.nl inkijken en downloaden.

De inhoudspagina is ook voor niet-leden terug te lezen.

Nieuwe leden

De NVSM begroet het volgende nieuwe lid:

Willem Goedknegt van Duiker Combustion Engineers in Wateringen.

I. www.duiker.com/en/

E. goedknegt@duiker-services.com

 

Productnieuws

Congres industriële veiligheid

 

Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag. Het congres biedt een uitgebreid, veelzijdig en hoogwaardig congresprogramma en is met 500 tot 550 deelnemende vakgenoten een evenement om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen, kennis te delen met uw vakgenoten en om uw netwerk te onderhouden. Het wordt gehouden op 25 januari in de Fabrique in Utrecht. Lees hier voor meer informatie.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief