Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 4 - september 2017  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Smart Service & Maintenance

Op 11 oktober vindt in Burgers Zoo in Arnhem de eerste editie plaats van het SMART service & maintenance-congres. Dit congres helpt u bij het transformeren van uw service- en onderhoudsstrategie. Eén van de sprekers is de voorzitter van de NVSM, Roeland Staal. Hij behandelt een praktijkcase waarin hij ingaat op de Customer Journey. Hoe ziet die er vandaag de dag uit in de technische dienstverlening en wat betekent dit voor technische bedrijven in de B2B? Eindgebruikers kunnen gratis deelnemen als zij voldoen aan de inschrijfvoorwaarden. Bovendien krijgen zji vier korte 1-op-1 gesprekken. Lees meer over het programma en aanmelden voor dit congres.

 Zachte robot repareert zichzelf

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel hebben een zelfhelende zachte robot gemaakt. De robot is opgebouwd uit rubberachtige polymeren met een ingebouwde helende capaciteit. In een Europees ERC-project aan de VUB stellen weten-schappers een methode voor waarmee soft robots zulke beschadigingen zelf volledig kunnen herstellen. Na beschadiging keren deze materialen eerst terug naar hun oorspronkelijke vorm, om vervolgens volledig te herstellen. Lees hier meer en zie een YouTube-film over het onderwerp.

Cultuuromslag moet onderwijs meer technisch maken

Het is geen geheim dat er meer jongeren zouden moeten kiezen voor een technisch beroep om in de toekomst over voldoende engineers te be-schikken. “Er moet een cultuuromslag komen,” zegt Eppo Bruins, Tweede Kamerlid ChristenUnie. “We moeten gaan beseffen waar de werkgelegen-heid zit, waar het geld mee verdiend wordt. En daarna komt de geldvraag, want techniek-opleidingen zijn duurder. Als vmbo’s techniek-opleidingen opzetten, dan moeten we ook kijken of het bekostigingsmodel op een andere manier kan helpen om die witte vlekken te laten verdwijnen.” Lees hier meer.

  Agenda

  • 12-14 september: Installatievakbeurs, Hardenberg
  • 19-21 september: TIV 2017 (beurs voor technische industrie), Hardenberg
  • 20 september: Explosie-veiligheid, congres, Utrecht
  • 4-10 oktober: Bestelauto Expo 2017, event en beurs, Utrecht
  • 11 oktober: Smart Maintenance, beurs, Arnhem

Meer informatie over deze agendapunten is te vinden op de website van de NVSM.

 

 

 

Introductie

De meteorologische herfst is begonnen: tijd om ons vol energie voor te bereiden op het winterhalfjaar. Een tijd om ons te verdiepen in vernieuwingen, elkaar te informeren en te zien welke bijeenkomsten er interessant zijn om bij te wonen. Daarnaast is er nieuws uit de branche. Kijk hiervoor in deze nieuwsbrief. 

 

Tineke Prins, eindredacteur.

 

14 november Round Table

Op 14 november wordt een Round Table gehouden. Deze is georganiseerd in samenwerking met AFSMI. Het betreft de tweede Round Table in een serie van meerdere Round Tables.

 

Het thema is dit keer ‘Klanttevredenheids-onderzoeken’. De integrerende vraag in deze Round Table luidt: hoe ziet een klantonderzoek er uit in 2030? De deelnemers zijn gekozen uit een aantal personen die meegewerkt hebben aan een eerder opgesteld onderzoek onder NVSM- en AFSMI-leden.

23 november ALV en Masterclass

In het najaar wordt er, evenals in het voorjaar, een masterclass gehouden voor NVSM-leden en wel op 23 november (niet op 17 november zoals eerder aangegeven). Het thema voor deze masterclass is ‘Lean Six Sigma voor Service’. Peter Leenhout, business consultant bij ProjectsOne, zal de masterclass begeleiden. In een volgende nieuwsbrief en op de website www.nvsm.nl wordt bekend gemaakt hoe u zich kunt opgegeven voor deze bijeenkomsten. Save the date: 23 november bij AFAS in Leusden.

NVSM zoekt nieuwe bestuursleden

Volgens het reglement van de vereniging, zijn bestuursleden voor een bepaald aantal termijnen herkiesbaar. In het komende jaar moeten enkele bestuursleden reglementair uittreden. Daarom is het bestuur van NVSM op zoek naar uitbreiding om zo de bestuurlijke continuïteit te kunnen blijven waarborgen. Lees op de website meer over deze uitdagende functie. 

foto: Louis Verschuur, zijn zittingstermijn zit er op en hij trad af als bestuurslid.

Martijn Maas wint NVSM-fitbit

Voorzitter Roeland Staal overhandigde een fitbit aan een totaal verraste Martijn Maas van Lubron water-behandeling. Staal was te gast bij het bedrijf in Oosterhout, dat op dat moment een ingrijpende verbouwing onderging om het kantoor smaakvol en functioneel in te richten voor het nieuwe werken. Via loting was bepaald dat Maas deze prijs zou ontvangen. Hij was een van de deelnemers van de Service Monitor, een enquête die de NVSM jaarlijks onder haar leden houdt. Lubron maakt ‘schoon water’ voor vele doeleinden, waaronder voor ziekenhuizen en de farmaceutische industrie.

 Lees hier meer

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

 

Productnieuws

Vending Solutions

De Technische Unie heeft haar dienstverlening uitgebreid met Vending Solutions: oplossingen voor de gepersonaliseerde uitgifte van materialen. Hiermee kan het bedrijf veel-gebruikte artikelen altijd beschikbaar stellen aan engineers. Zij kunnen na aanmelding via een code, pasje of persoonlijke badge, via een touchscreen aangeven welke artikelen zij nodig hebben. Hiermee kunnen bedrijven 20 tot 40 procent besparen door minder verbruik en minder voorraadverschillen.

 Lees hier meer.

 

Lineaire geleiding voor geluidsisolatiekast

Tachyon Engineering in Soest heeft een isolatiekast gebouwd om de geluidshinder op de werkvloer terug te dringen en het gehoor van haar werknemers te beschermen. De roestvast stalen kast is bekleed met geluidsisolerende platen en voorzien van een schuifdeur die naadloos aansluit op de kast, waardoor de isolatiewaarde optimaal is. Voor het schuifdeursysteem gebruikt Tachyon Engineering lineaire geleidingen van Rollon. Lees hier meer.

 

 
 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van 

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief