Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 2 - maart 2017  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

Kort nieuws

Meldplicht datalekken

De wettelijke Meldplicht Datalekken is sinds vorig jaar van kracht. Hiermee worden ondernemingen wel verplicht om databescherming serieus te nemen. Het kan een bedrijf duur komen te staan wanneer zij onzorgvuldig omgaan met persoons-gegevens. Lees hier meer 

 

Installatiebranche neemt regie in de energietransitie

Tijdens de SER-conferentie Energieakkoord in versnelling presenteerde UNETO-VNI-directeur Erik van Engelen op 7 maart de plannen van de installatiebranche om de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving terug te dringen. Installateurs en technisch dienstverleners die als energieregisseur optreden, staan in die plannen centraal

 

Investeringen in Internet of Things nemen toe 

Mobiele operators realiseren in 2025 naar verwachting 201 miljard dollar omzet uit het Internet of Things. De belangrijke afzetmarkt voor IoT-technologie op basis van traditionele cellulaire connectiviteit is de automotive industrie. Dit meldt onderzoeks- en adviesbureau Analysys Mason in het rapport ‘IoT value chain revenue: worldwide trends and forecasts 2016–2025’. 

  Agenda

5 april: Vakbeurs Automation,
‘s-Hertogenbosch
6 april: NVSM Jaarcongres, Eindhoven
13 april: De Slimme Wereld (LoT), Rotterdam
19 april: Dag van de ingenieur, Delft
18 mei: ALV en OWNH bijeenkomst, Hoevelaken

Meer informatie over deze agendapunten is te vinden op de website van de NVSM. 

 

Productnieuws

Materials in Veldhoven 

Niet één maar zeer vele nieuwe producten worden gepresenteerd tijdens de vakbeurs Materials die op 31 mei en 1 juni wordt gehouden in Veldhoven. De beurs omvat een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen voor oplossingen bij materiaal-uitdagingen te weten (nieuwe) materialen, materiaalanalyse, oppervlakte- en verbindingstechnieken. 


 
 

 

 

Introductie

Nog maar enkele weken en dan kunt u zich volop laten informeren over de nieuwste trends in de servicewereld. Het NVSM jaarcongres vindt op 6 april plaats. Maar zijn meer data die u in uw agenda kunt zetten. Hierover en meer nieuws leest u in deze NVSM-nieuwsbrief.

Tineke Prins, eindredacteur 

NVSM jaarcongres: 6 april in Eindhoven

Alle sprekers zijn geregeld, de meeste NVSM-leden hebben zich al opgegeven: het NVSM jaarcongres staat in de startblokken. In het Philips Stadion in Eindhoven zal dagvoorzitter Ben van der Burg het programma in banen leiden. Het thema van het congres is ‘Under promise, over deliver!’ Mede door nieuwe technieken als remote service en LoT, wordt service minder zichtbaar. Juist daarom is het belangrijk om service ‘opvallend onopvallend’ en bewust te positioneren. Onderdeel van het congres is de uitreiking van de Innovatie Award. Tijdens het congres hoort u er alles over.  

Servicemanager is verschenen

De nieuwe Servicemanager is verschenen.

In dit vakblad is ruim aandacht voor activiteiten van de NVSM, maar ook ander nieuws uit de branche. Bijvoorbeeld het artikel "Revolution of rising expectations" over de mogelijkheden door de technologische vooruitgang waardoor de klant heeft steeds hogere verwachtingen heeft. Lees hoe we onze klant tevreden houden, in zijn beleving maar ook in zijn portemonnee?  Klik hier voor de inhoudsopgave van het blad.

Heeft u als lid van de NVSM het nummer niet ontvangen neem dan contact op met het secretariaat: info@nvsm.nl. Potentiële adverteerders kunnen rechtstreeks contact opnemen met de uitgever via frank@trichis.nl

Leden kunnen de volledige inhoud van het magazine downloaden als ze zijn ingelogd op de website. De inhoudspagina is ook voor niet-leden terug te lezen. 

Nieuwe bestuursleden

Volgens het reglement van de vereniging, zijn bestuursleden voor een bepaald aantal termijnen herkiesbaar. In het komende jaar moeten enkele bestuursleden reglementair uittreden. Daarom is het bestuur van NVSM op zoek naar uitbreiding om zo de bestuurlijke continuïteit te kunnen blijven waarborgen. Lees meer over de verwachtingen van nieuwe bestuursleden, en wat het u oplevert. 

Nieuwe leden

De NVSM begroet als nieuwe leden:

B. Bron van Xtandit 

J. Jüngeling van Meco Equipment Engineers BV

H. van Aarts van Luxaflex.

 

Kort nieuws

Kennismigranten belangrijk voor Nederlands economie

Het krijgen van voldoende technisch geschoold personeel is de komende jaren mogelijk een van de grootste uitdagingen voor Nederland. De Rijksoverheid meldt: “Met het Techniekpact werken we hier hard aan. Aanvullend kan het aantrekken van kennismigranten ook een bijdrage leveren.” Er zijn verschillende maatregelen genomen om de aantrekkingskracht van Nederland te vergroten voor ambitieus ondernemend talent. Lees hier meer. 

TI bestbetaalde technische master

De bestbetaalde technische masteropleiding is momenteel technische informatica, aldus de Keuzegids Masters 2017. Op de derde plek staat de eveneens technische opleiding embedded systems. En offshore engineering volgt op de vierde plek. Daarmee zijn drie opleidingen in de top 5 van best verdienende wo-masters, van technische aard. Lees hier meer.  

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 

 Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie: MOS, info@mos-net.nl

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief