Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 5 - september 2016  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 

NVSM Service Monitor 2015

Uit de nieuwste Service Monitor blijkt dat service managers de komende jaren remote control als belangrijke dienstverlening aanmerken. Maar ook predictieve maintenance en The Internet of Things worden gezien als belangrijke onderwerpen voor de komende jaren. Meer over de Service Monitor is hier te lezen.

Nieuwe leden

De NVSM begroet J.D. Savage, brightONE als nieuw lid van de vereniging. Kijk voor informatie over dit bedrijf op: http://www.brightone.nl

 Agenda

  • 27 september: OWNH-bijeenkomst bij TNT Innight, Nieuwegein
  • 4-6 oktober: Energie-vakbeurs, Brabanthallen, Den Bosch
  • 4-7 oktober: World of Technology &Science, Jaarbeurs Utrecht
  • 1-3 november: METAVAK, evenementenhal Groningen
  • 10 november: Service Logistic Summit, Hilvarenbeek
  • 24 november: NVSM Masterclass, RSM Erasmus, Rotterdam

Meer informatie over deze agendapunten zijn te vinden op de website van NVSM. Hier verschijnt binnenkort ook de datum van de in oktober te houden round table 'Shift to services'die in Den Bosch wordt gehouden. 

 Kort nieuws

Inspectie SZW lanceert VIB-checklist

Bedrijven kunnen hun VIB’s (veiligheidsinformatiebladen) controleren op VIB-check.nl. Uit inspecties is gebleken dat de kwaliteit van de VIB’s in veel bedrijven niet goed geregeld is.

Met de VIB-checklist kunt u vanaf nu zelf gemakkelijk controleren of uw VIB’s de juiste informatie bevatten. En vanuit de checklist kunt u de leverancier rechtstreeks mailen en om betere informatie vragen. De aanwezigheid en kwaliteit van de VIB’s is ook een aandachtspunt bij de geplande inspecties bij bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen en moeten voldoen aan de REACH-verplichtingen. Lees hier meer.

  Productnieuws

Zaklamp op lichaamswarmte 

Er zijn naar verluid nog enkele problemen met de gietmallen voor de aluminium en titanium onderdelen, maar zodra deze zijn opgelost, start het in New York gevestigde bedrijf Lumen met de productie van een zaklantaarn die de lichaamswarmte van de gebruiker benut om een lichtstraal voort te brengen. Lees hier meer.

 

 

 

Introductie

De dagen worden korter, dat wil zeggen elke dag een beetje minder daglicht. In het bedrijfsleven draait alles weer op volle toeren en lijken de dagen juist te lengen.

Er staat een OWNH-bijeenkomst op het programma, maar ook bijvoorbeeld een masterclass. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd om u te informeren over de trends in serviceland. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.

Tineke Prins, eindredacteur.

27 september: OWNH-bijeenkomst

Dinsdag 27 september vindt in Nieuwegein een OpWegnaarHuis-bijeenkomst plaats. Tussen 16.00 en 18.00 uur zijn de leden van de NVSM welkom bij TNT-Innight. Thema is: ‘Innovaties in de logistieke wereld’. Aandacht is er onder meer voor de FindTheCar, waardoor het niet meer nodig is dat de servicemonteur zijn auto vlak voor de deur parkeert, om ’s nachts bevoorraad te kunnen worden. Maar ook OpenTheCar en de RetourenApp komen aan bod. Aanmelden kan via info@nvsm.nl of op de website nadat u bent ingelogd. Lees meer over deze OWNH-bijeenkomst.

Masterclass 2016

Na de succesvolle masterclasses van de afgelopen tijd staat er een nieuwe masterclass op het programma met als thema: 'Business Services en 'The internet of Things''. Hierbij wordt niet alleen gekekn naar wat er technologisch mogelijk is, maar vooral hoe een bedrijf met die informatie waarde kan creëren.

 

De masterclass wordt op 24 november gehouden in Rotterdam en start om 16.00 uur, is inclusief een buffet en wordt om 20.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. De kosten voor deelname zijn € 95,-   Inschrijven kan via de website.

Nieuw magazine, bedenk een naam!

Namens de voorzitter van de NVSM, Roeland Staal, wordt de volgende oproep gedaan: “Dit jaar nemen wij afscheid van het Service Magazine en starten wij met een compleet ‘gerestyled’ vakblad gericht op servicemanagement. Een nieuw magazine betekent ook een nieuwe naam. En daar willen we graag jullie, onze leden, voor inschakelen. Heb je een goede suggestie die met recht de cover van ons magazine zou kunnen sieren, dan horen wij dat graag!

Voor diegene wiens suggestie wordt gekozen door de beoordelingscommissie ligt eeuwige roem in het verschiet, in de vorm van een eervolle vermelding in ons nieuwe magazine. We zijn enorm benieuwd naar jullie creativiteit, bij voorbaat dank daarvoor.”

Laat uw suggestie weten via info@nvsm.nl onder vermelding van Nieuwe naam.

Vorige OWNH-bijeenkomsten

ALV

Op 26 mei 2016 vond in Hoevelaken de halfjaarlijkse ALV van de NVSM plaats. Aan de ALV werd door 14 personen deelgenomen.

Tijdens de ALV zijn de jaarrekening en het jaarverslag over 2015 toegelicht en door de leden goedgekeurd. Ook werd Ferry Heijdelberger herbenoemd als NVSM-bestuurslid. Hij zegt hierover: “De komende jaren staan er weer meerdere veranderingen en ontwikkelingen in onze branche aan te komen, zowel op technologisch als op organisatorisch vlak. Juist dat motiveert mij om de volgende periode met verve mijn rol als bestuurslid wederom gestalte te geven en de uitdagingen aan te gaan.”

 

26 mei: Bouwen om te beheren

Na de ALV was Bosch Security Projects gastheer voor een OWNH-bijeenkomst. Roeland Staal vertegenwoordigde het bedrijf. Hij gaf de deelnemers een inzicht in de ‘servitization evolutie’ die het bedrijf heeft doorgemaakt: van projectenbedrijf naar een ontzorgende dienstverlener. Staal schetste de uitdagingen die het bedrijf heeft moeten overwinnen om te komen tot de safety & security co-maker die het bedrijf heden ten dage is voor haar opdrachtgevers.

 

23 juni: Praktijkcase Saval i.s.m. ORTEC

In Zoetermeer, waar het hoofdkantoor van Ortec is gevestigd, kregen NVSM-leden een praktijkcase voorgeschoteld. De titel was 'Van tactisch jaarplan naar dagelijkse operatie met slimme rekenkracht'. Hoe kan slimme rekenkracht bijdragen aan het efficiënter plannen op operationeel, tactisch en strategisch niveau? De drie niveaus werden toegelicht:

• Van operatie: hoe verloopt het slim inplannen van werkbonnen? Werk uit onderhoudscontracten gecombineerd met ad-hoc werkzaamheden?

• Via tactisch: Saval kijkt in de planning drie weken vooruit. Welke optimalisatieslag en added value creëren zij hiermee?

• Tot strategisch: hoe kom je tot een optimaal (jaar)plan voor onderhoudscontracten en verwachte storingen?

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

 

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het NVSM Magazine.

 Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief