Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 4 - juni 2016  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan
NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

 Kort nieuws

Safe Maintenance Award

Tijdens de vakbeurs Maintenance 2016 in de Antwerp Expo werd voor de zesde keer de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) toegekend aan een technische dienst en een technische dienstverlener die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op een aantoonbaar veilige en verantwoorde manier. In de categorie Eigen Technische Dienst maakte VPK Papier het onderscheid. In de categorie Technische Dienstverleners ontving Compressor Products International de Award. Lees hier meer.

  Agenda

  • 14 juni: VOTI industrieweek
  • 23 juni: NVSM OWNH-bijeenkomst
  • 6-9 september:Technische Industriële Vakbeurs

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 Productnieuws

Nieuwe Metabo-website 

Metabo heeft een nieuwe website online gezet. Deze is gebruikersvriendelijker, heeft een fris design en vereenvoudigde navigatie.

Het Duitse traditionele bedrijf uit het Schwäbische Nürtingen heeft zijn website compleet vernieuwd en aan de nieuwe merkenpositionering aangepast. Het op de gebruiker toegespitste design stond bij de ontwikkeling voorop. Hierdoor vindt de professional nu nog sneller en eenvoudiger de informatie die hij of zij nodig heeft. De bezoekers vinden met een paar klikken de juiste machine en toebehoren voor iedere klus. Kijk hier.

Praktische bedrijfskunde in

3 dagen

In deze driedaagse cursus maakt de cursist kennis met bedrijfskundige concepten over onder meer de interne organisatie, marketing en strategie. Tijdens deze training wordt gewerkt aan bedrijfskundige onderwerpen via opdrachten en praktijkcases. Na afloop weet de cursist de toegevoegde waarde voor de totale organisatie te vergroten en kent hij de principes en modellen binnen het vakgebied bedrijfskunde. Het is mogelijk om vooraf een intake te laten houden. De cursus wordt in diverse plaatsen gegeven en start op verschillende data. Prijs: € 1595. Meer informatie is hier te vinden.

Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) in 3 dagen

Tijdens deze driedaagse cursus komen onder meer aan de orde de grondslag van SCB, ontwikkelingen en toepassingen bij geïntegreerde contractvormen, contractbeheersing opdrachtgever en opdrachtnemer, het toepassen in de praktijk, de rollen en taken binnen SCB, persoonlijk leiderschap, houding en gedrag. Data: 22 sept, 13 okt en 10 nov. Prijs € 2599,- Informatie: www.bouw-instituut.nl/scb of 040-2972774.

 

 

 

Introductie

Er hebben diverse NVSM-activiteiten plaatsgevonden én er staat nog wat op stapel voor de zomer begint, en menig servicemanager zich buigt over de inroostering binnen de vakantieperiode. Voor die tijd stellen wij u op de hoogte van het laatste nieuws van de NVSM en andere relevante berichten voor de servicemanager.

Tineke Prins, eindredacteur.

23 juni: OWNH-bijeenkomst in Zoetermeer

Donderdag 23 juni vindt een OpWegnaarHuis-bijeenkomst plaats in Zoetermeer. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Ortec en Saval. Het thema is ‘Van tactisch jaarplan naar dagelijkse operatie met slimme rekenkracht.’ Lees hier meer.

NVSM Service Monitor

De nieuwe Service Monitor is bijna gereed. Ruim honderd deelnemers werkten mee aan de totstandkoming hiervan, door het invullen van de enquête. Dit jaar ontvangen de deelnemers aan de enquête naast het algemene rapport een gepersonaliseerd exemplaar, waarin gemakkelijk de eigen organisatie vergeleken kan worden met de rest van de markt. Bedrijven die niet hebben deelgenomen maar het rapport wel willen ontvangen kunnen dit bestellen via info@nvsm.nl De kosten zijn € 75,- excl. BTW. De verwachting is dat de Service Monitor eind juni gereed is.

Bestuur NVSM

Tijdens de Algemene ledenvergadering op 26 mei werd Ferry Heidelberger wederom herkozen in het bestuur. De actuele bestuurssamenstelling is te vinden op de website.

OWNH in Hoevelaken

Bosch Security Projects was op 26 mei gastheer tijdens de OpWegnaarHuis-bijeenkomst die na de ALV werd gehouden. Thema van de bijeenkomst was ‘Bouwen om te beheren’. Lees hier meer over de bijeenkomst.

iPad voor Jasa Packaging

Onder de deelnemers van de Service Monitor werd een Apple iPad Air verloot. De gelukkige winnaar is Alex Geuzebroek van Jasa Packaging. Voorzitter Roeland Staal toog naar Alkmaar om de prijs persoonlijk te overhandigen.

Informatief NVSM-congres

De ruim 150 deelnemers van het NVSM-jaarcongres kijken terug op een informatieve dag. Het congres werd gehouden in de kleurrijke ambiance van het Instituut Beeld en Geluid. De deelnemers konden er tevens de Beeld en Geluid Experience bezoeken. Thema van het congres was ‘Customer Experience’. Diverse sprekers gaven hun visie en inspireerden de aanwezigen. Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen stelde kritische vragen. Lees hier meer over het congres.

Innovatie Award voor InnovationQuarter

Voor de vierde keer werd de prestigieuze NVSM Innovatie Award uitgereikt. Dit jaar ging  Innovationquarter met de eer strijken. Tijdens het NVSM-congres reikte voorzitter Roeland Staal de prijs uit aan Jacqueline Schardijn van InnovationQuarter. Dit bedrijf ontwikkelde samen met RDM Makerspace en Havenbedrijf Rotterdam het FieldLab AM, met alle benodigde software en hardware voor het ontwerpen, produceren en repareren van onderdelen en hele producten, onder meer met 3D-printing. Lees hier meer.

Nieuwe leden

De NVSM begroet tot nu toe in 2016 de volgende nieuwe leden:

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine.

 Kort nieuws

G.fast-technologie maakt internetsnelheden over koper mogelijk tot 1 Gb/s

We gebruiken steeds vaker internet om allerlei informatie snel te kunnen raadplegen. Snelheid is daarbij geboden. Het internationale 4GBB consortium heeft een oplossing ontwikkeld om op grote schaal internetsnelheden te bieden tot 1 Gb/s zonder dat daarvoor directe aansluiting op een glasvezelnet noodzakelijk is. Deze oplossing kreeg de naam G.fast.

Dit ontwikkelde alternatief gebruikt zoveel mogelijk de bestaande koperkabels die ooit voor telefonie zijn aangelegd. Maar met de nieuwe kopertechnologie G.fast zijn snelheden mogelijk van zo'n 500 Mb/s tot 1 Gb/s per aderpaar. Dat is aanzienlijk sneller dan VDSL waarmee snelheden mogelijk zijn tot zo'n 100 a 200 Mb/s per aderpaar. Lees hier meer.

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB  Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief