Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 3 april 2016  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan

NVSM nieuws

NVSM nieuws

NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.

Ingezonden mededeling

Wilt u uw serviceproces verbeteren in SAP?

Ideo, een hecht team van ondernemende professionals, met een voorliefde voor technologie. In deze technologie vinden we de oplossing om serviceprocessen te verbeteren. Uw concurrentiepositie wordt versterkt en het serviceniveau naar uw klanten wordt verhoogd.

Ideo is in 1998 opgericht en ondertussen bewezen marktleider op het gebied van Planning en Mobility in SAP service oplossingen.

Ideo is sponsor van het NVSM Congres op 12 mei a.s. Bezoek ons op de Ideo-stand en laat u informeren over de mogelijkheden in SAP.

Ga naar onze website voor meer informatie en referenties www.ideo-nl.com

Service Magazine

Binnenkort kunt u het nieuwe nummer van het Service Magazine verwachten. Hierin kunt u onder meer een verslag lezen van de lezing van Menno Lanting. 

Servicemanager in beeld

Ze is nog geen dertig jaar, maar voelt zich als een vis in het water als hoofd van de servicebinnendienst bij Remeha. Het werken met mensen, het continue verbeteren van het contact met de klanten en vooral de goede eigenschappen van mensen naar boven halen, zijn enkele belangrijke drijfveren voor haar. Over haar meer in het komende Service Magazine.

Safe Maintenance Award

Op 21 april 2016 wordt de zesde keer de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) worden toegekend aan een technische dienst en een technische dienstverlener die onderhoud uitvoert op een aantoonbaar veilige en verantwoorde manier.

De award wordt jaarlijks uitgereikt. Na inschrijving wordt het bedrijf getoetst op basis van vragen en audits. Lees hier meer

Agenda

  • 20-21 april: Materials 2016, Veldhoven
  • 10 mei: Safety Event, Eindhoven
  • 12 mei: NVSM congres, Hilversum
  • 26 mei: NVSM ALV (informatie volgt)

Meer informatie over deze agendapunten zijn te vinden op de website van de NVSM.

NVSM nieuws
Productnieuws

Workshop risicoanalyse

Tijdens de FMEA workshop staat een risicoanalyse-methode centraal waarbij u voorspellingen maakt van het toekomstige gedrag van producten, processen en machines. Processen kunnen zowel de productie als de logistiek (material management) betreffen. Met de Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) methode heeft u een belangrijk instrument in handen als u kwaliteit in het ontwikkelingstraject wilt integreren. Deze methodiek kan een hulpmiddel zijn om een kennissysteem op te zetten. Hierdoor worden kostbare verbeteringen en corrigerende acties tijdens het in gebruik zijn vermeden. Duur: 1 dag. Locatie Eindhoven 25 mei, Utrecht 1 juni. Prijs € 560,- Lees hier meer.

 

Introductie

Heeft u zich al opgegeven voor het NVSM congres? Als u dat tussen nu en een paar dagen doet, geniet u nog van de Early bird korting. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief. En uiteraard treft u meer nieuws aan over NVSM-activiteiten en ander nieuws uit de branche.

Tineke Prins, eindredacteur.

 

NVSM Nieuws

 

NVSM Service Monitor

Servicemanagers worden uitgenodigd deel te nemen aan de jaarlijkse NVSM Service Monitor; een onderzoek waarmee de NVSM de laatste ontwikkelingen in de servicebranche in kaart brengt.

Het onderzoek wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden, reden voor een speciale editie van de Service Monitor.

Zo ontvangt u dit jaar bij deelname gratis, naast het rapport de Service Monitor (ter waarde van € 75) ook uw eigen gepersonaliseerd rapport, waardoor u zeer gemakkelijk uw organisatie kunt vergelijken met de rest van de markt. Onder de deelnemers wordt een gloednieuwe Apple iPad Air verloot.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 20 minuten. Lees meer over deelname aan de Service Monitor.

NVSM congres, Early Bird-korting

Wie zich uiterlijk 15 april inschrijft voor het NVSM congres krijgt een flinke korting. Leden van de NVSM, BEMAS, KIVI, NVDO of AFSMI betalen dan € 155. Voor niet leden geldt een investering van € 295.

Vanaf 16 april is de prijs € 250 voor leden van genoemde verenigingen. Niet leden betalen dan € 395. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Inschrijven voor het congres kan hier.

Customer Experience thema van NVSM-congres

Donderdag 12 mei is het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum het decor voor het jaarlijkse NVSM-congres. Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen zal een brug leggen tussen de diverse sprekers op het gebied van ‘Customer Experience’, het thema van dit congres. Het congres zal een belangrijke en waardevolle bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de technische dienstverlening. En natuurlijk is er ook tijd om te netwerken met collega servicemanagers te spreken en de expositie in Beeld en Geluid te bezoeken.

Lees meer over de inhoud van het congres. 

 

Innovatie award

Nog meer inspiratie kunt u opdoen tijdens de uitreiking van de NVSM Innovatie Award. De cases die de genomineerden presenteren kunnen wellicht u op ideeën brengen om uw serviceorganisatie te optimaliseren. De prijs wordt dit jaar voor de 4de keer toegekend aan een bedrijf of zelfstandig ondernemer die een innovatief idee (of oplossing) heeft op het gebied van servicemanagement. Tijdens het NVSM congres kunnen de bezoekers de uiteindelijke winnaar kiezen.  

Save the date 26 mei a.s.

Op donderdag 26 mei staat een ALV van de NVSM gepland. Zet deze datum alvast in uw agenda. Zodra bekend is waar deze wordt gehouden, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Volg de NVSM  op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link

Service Magazine online

Voorgaande nummers van het Service Magazine zijn op de website digitaal in te zien. Heeft u geen toegang tot de site, zend dan een e-mail naar mvm@pmg.nl.
[Lees verder]

 Kort nieuws

Nieuwe norm brandveiligheid ET-installaties

Brancheorganisatie Uneto-VNI, de Stichting Scios, inspecteursvereniging Ikeur en het Nederlands Verbond van Verzekeraars gaan samen een nieuwe norm ontwikkelen voor de ‘Periodieke beoordeling van het brandrisico van elektrische installaties en arbeidsmiddelen’.

Dat is ook de voorlopige titel van de nieuwe norm. Of van een Nederlandse Technische Afspraak (NTA) op dit gebied. Dat staat nog niet vast. Zo’n NTA komt namelijk sneller tot stand dan een echte norm, die aan meer procedurevoorschriften moet voldoen. Daarna kan hij op basis van de eerste praktijkervaringen verder worden doorontwikkeld tot norm. Lees hier meer

Nieuwe cijfers: Techniek biedt kansen m/v

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) heeft nieuwe cijfers opgenomen in Kansopwerk.nl. Deze online tool biedt scholen, bedrijven en studenten inzicht in het arbeidsperspectief van een mbo-opleiding. Wat blijkt? Techniek biedt veel kansen, voor zowel mannen als voor vrouwen.

De tool specificeert kansrijke beroepen tot op de regio nauwkeurig. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn namelijk lang niet overal hetzelfde. Zo heb je in Middenwest  en Noordwest Nederland een goede kans op een baan als ICT beheerder, maar is die kans net voldoende in Noord en Oost. En kun je als middenkaderfunctionaris in de bouw waarschijnlijk direct aan de slag in Twente, maar is die kans al wat kleiner in de Achterhoek. Lees hier meer.

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine. 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

 

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief