Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier
  nummer 2 maart/april 2016  
 
Inhoud
NVSM nieuws
Kort nieuws
Productnieuws
Agenda
Meld een collega aan

NVSM nieuws
 Agenda

  • 4-5 april: Safety@Health@Work, Ahoy, Rotterdam
  • 20-21 april: Safe Maintenance, Expo, Antwerpen
  • 7 mei:: Internet of Things Event, High Tech Campus Eindhoven
  • 12 mei: NVSM Congres, Hilversum

Klik hier voor meer info over bijeenkomsten, trainingen en congressen.

 
NVSM nieuws

 Kort nieuws

 

Nacht van de arbeid 

In de nacht van 30 april op 1 mei houdt Stichting Time Design in samenwerking met Déhora voor de vierde keer de Nacht van de Arbeid. Onderzoeken tonen aan dat nachtdiensten extra belastend zijn voor werknemers. Mensen die ’s nachts werken lopen een verhoogd risico op fysieke en sociale problemen. Volgens Stichting Time Design bestaat circa 16% van de werkzame beroepsbevolking uit nachtarbeiders. Het doel van de Nacht van de Arbeid is om meer aandacht te vragen voor nachtarbeid en om nachtwerkers in het zonnetje te zetten. Dit wordt gedaan door middel van enkele acties waar iedereen aan mee kan doen. Kijk hier wat er mogelijk is. 

Safety&Health@Work op 5 en 6 april 

Safety&Health@Work is het tweejaarlijkse onafhankelijke platform voor oplossingen op het gebied van werkveiligheid en –welzijn. Exposerende bedrijven tonen de nieuwste producten en diensten ter bevordering van veilige werkomstandigheden en fysiek en mentaal welbevinden. In het inhoudelijke programma delen kennispartijen hun best practice met de bezoekers. 

Van persoonlijke beschermingsmiddelen tot signage en van bedrijfskleding tot virtual training. Op de beursvloer treft u demonstraties van producten en werkmethoden en een uitgebreid inhoudelijk programma. Toegangskaarten zijn gratis te reserveren. Lees hier meer.

 

 Productnieuws 

Nieuwe klauwenvacuümpomp VLR 301

De nieuwe klauwenvacuümpomp is op een groot aantal punten verbeterd. Het heeft een contactvrije werking (geen lamellen) en heeft hierdoor veel minder onderhoud nodig. Door het ontbreken van smeerolie in de pompkamer is de werking van de klauwenpomp droog en olievrij. De vacuümpomp is voorzien van een ingebouwde terugslagklep en heeft een energiezuinige EI2 motor. Belangrijkste kenmerk is dat door de vernieuwde uitlaatdemper het geluidsniveau slechts 74 dB(A) bedraagt, waardoor de VLR 301 de stilste in zijn soort is. Door de slimme positie van de demper onder de vacuümpomp is ook de footprint van de vacuümpomp de kleinste op de markt. Kijk voor meer informatie hier.   

Onderhoudstechnologie

Litecad organiseert een post-hbo opleidingstraject op het gebied van Onderhoudstechnologie. Voor de vijfde keer gebeurt dat in samenwerking met Hogeschool Utrecht, het Centrum voor Natuur & Techniek (CVNT). De opleiding start op 19 april 2016 in Hoogeveen en richt zich op technische specialisten in de proces- of voedingsmiddelenindustrie, de energie- of transportsector en anderen die beroepsmatig iets te maken hebben met industrieel onderhoud.
Litecad detacheert medewerkers naar een technische beroep. Het bedrijf werkt in het noorden van Nederland er al vele jaren aan om industrie en onderwijs dichter bij elkaar te krijgen. Meer informatie over de opleiding vindt u op de website van de Hogeschool Utrecht.  

 

 

Introductie

De lente staat voor de deur, dat betekent nieuw leven, ook in uw organisatie. Veel inspiratie kunt u opdoen tijdens het NVSM congres. Hierover, en over andere onderwerpen, leest u meer in deze nieuwsbrief.

Tineke Prins, eindredacteur.

NVSM nieuwsNVSM nieuws
NVSM is de Nederlandse Vereniging voor Service Management. De vereniging richt zich op het professionaliseren van fieldservice-organisaties. NVSM-leden die nieuws hebben kunnen nieuwsberichten melden via redactie@nvsm.nl.
 

NVSM congres in teken van Customer Experience

Het jaarlijkse congres van de NVSM wordt gehouden op donderdag 12 mei in Beeld en Geluid in Hilversum. Het thema is ‘Customer Experience’. Charles Groenhuijsen is dagvoorzitter. Diverse topsprekers op het gebied van CX-lezingen geven lezingen. Er wordt ingegaan op wat CX (Customer Experience) inhoudt en wordt antwoord gegeven op vragen als: Is CX een nieuwe vorm van CRM of een nieuwe onlinestrategie? of wordt er met CX de optimale integratie van marketing, sales en service bedoeld? en hoe creëer je nu eigenlijk de excellente customer experience?

Het congres zal een belangrijke en waardevolle bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de technische dienstverlening. Lees meer over de inhoud van het congres.

Innovatie award: aanmelden kan nog

Tijdens het congres wordt de jaarlijkse NVSM Innovatie Award uitgereikt aan één van de genomineerden voor deze prestigieuze onderscheiding. De prijs wordt dit jaar voor de 4de keer toegekend aan een bedrijf of zelfstandig ondernemer die een innovatief idee (of oplossing) heeft op het gebied van servicemanagement. Wie een innovatief idee onder de aandacht wil brengen, kan dat nog doen door zich aan te melden via info@nvsm.nl. Lees hier waaraan de inzending moet voldoen.

Een deskundige jury nomineert de meest opzienbarende inzendingen. Tijdens het NVSM congres zullen de bezoekers de uiteindelijke winnaar kiezen.

NVSM congres, Early Bird-korting

Wie zich nu of in ieder geval uiterlijk 15 april inschrijft voor het NVSM congres krijgt een flinke korting. Leden van de NVSM, BEMAS, KIVI, NVDO of AFSMI betalen dan € 155. Voor niet leden geldt een investering van

€ 295. Wie zich vanaf 16 april opgeeft betaalt € 250 (leden van genoemde verenigingen). Niet leden betalen dan € 395. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Inschrijven voor het congres kan hier.

NVSM Service Monitor 2015

Je kunt weer deelnemen aan het onderzoek voor de jaarlijkse NVSM Service Monitor; een onderzoek waarmee de NVSM de laatste ontwikkelingen in de servicebranche in kaart brengt.

Dit onderzoek, georganiseerd door de NVSM in samenwerking met de Service Science Factory van Universiteit Maastricht, wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden. Dat moment grijpen we graag aan voor een speciale editie van de Service Monitor.

Zo ontvang je dit jaar bij deelname gratis, naast het rapport de Service Monitor (ter waarde van 75 euro) ook je eigen gepersonaliseerde rapport, waardoor je zeer gemakkelijk jouw organisatie kunt vergelijken met de rest van de markt.

 

Om ons jubileum te vieren, verloten we ook nog onder de deelnemers een gloednieuwe Apple iPad Air. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 20 minuten.

Klik hier om deel te nemen.

Nieuwe leden

Onlangs zijn lid geworden van de NVSM M. Maas en R. Braams van Lubron Waterbehandeling BV. www.lubron.eu   

Wijziging in het bestuur NVSM

Tijdens de laatste ALV (eind 2015) is een wijziging binnen het bestuur van de NVSM bekend gemaakt. Door de lange periode van zitting in het bestuur van Wil van Leuven, is de maximale periode benut en was een verlenging niet meer mogelijk. De ontstane vacature is opgevuld door Erik Vermaas, Head of Service van Siemens in de divisie Building Technologies.

Vermaas was eerder de servicemanger in beeld in het Service Magazine van september 2015.
Bestuurslid Jan Beek nam eveneens afscheid omdat zijn professionele baan bij Knapp en de inzet voor de vereniging niet meer te combineren waren. De hiervoor ontstane vacature is nog niet ingevuld. Hierover later meer.

Service Magazine

Verschijnen Service Magazine

Zoals u wellicht heeft vernomen laat het nieuwe nummer van het Service Magazine even op zich wachten. De NVSM onderzoekt op dit moment wat de beste mogelijkheden zijn om het Service Magazine weer van de pers te laten rollen. Tot dat moment wordt u zo veel mogelijk geïnformeerd via de NVSM nieuwsbrief, e-mails en het LinkedIn forum.

Volg de NVSM op de sociale media

Regelmatig wordt het nieuws op de NVSM-website bijgewerkt. Maar ook op LinkedIn staan berichten van en over de vereniging. Meld u aan bij de groep.

 

Twitter

Volg de NVSM ook op Twitter. Meld u aan bij @nvsm_vereniging of volg deze link.

 

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws willen delen kunnen dit doen door een persbericht in te zenden via deze link. De redactie maakt een selectie en plaatst de berichten op de website of in het Service Magazine. .

 

 

Colofon

Service Management Nieuwsbrief, elektronische nieuwsbrief voor servicemanagers

Eindredactie
Tineke Prins, PrinsCom, www.prinscom.nl
redactie@nvsm.nl

 

Uitgave van

Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM)

Ambachtsstraat 15, 3861 RH  Nijkerk

Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk

T: 033 247 34 24

M: info@nvsm.nl

W: www.nvsm.nl

 

Technische realisatie:

MOS, info@mos-net.nl

 
Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief